Атлантическият съвет: Евроатлантическите народни представители да дадат 100 дни шанс на предложеното с първия мандат правителство, ПП-ДБ да проявят разум!

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
18:51 / 02.07.2024
1080
Атлантическият съвет на България призовава всички евроатлантически ориентирани народни представители, които отстояват цивилизационния избор на държавата и обществото да бъдем част от НАТО и ЕС, да дадат 100 дни шанс на предложеното с първия мандат правителство. Това се казва в официална позиция, която идва часове преди гласуването на проектокабинета "Желязков" в зала.

"Въпреки разломните противоречия между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, днес интересът на България да защитава своята сигурност против руската хибридна агресия е над всичко.

Влизането в Еврозоната и присъединяването към Шенген и по суша не могат да бъдат заложници на тяснопартийни интереси. Икономическото ни развитие като част от ЕС зависи от политическата стабилност.

Затова се обръщаме специално към ПП-ДБ да проявят разум и да бъдат силна опозиция, част от евроатлантическото мнозинство от народни представители в 50-то Народно събрание.

Ако ПП-ДБ не желаят да гласуват "За" предложения кабинет, те могат да направят възможно избирането му като не участват в гласуването. По този начин ПП-ДБ могат да дадат 100 дни шанс на правителството, а и на себе си да бъдат ярка и силна опозиция, която да извлече необходимите поуки от резултатите от последните избори.

По-добре 100 дни шанс за евроатлантическо управление със силна и действаща евроатлантическа опозиция, отколкото за пореден път 100 дни политическо безвремие на нови избори", се казва още в позицията на Атлантическия съвет на България.

Виж коментарите (0)

Още по темата (304):
07.07.2024 Денков: Третия мандат трябва да се обсъди внимателно, това предложение има своите предимства но и своите проблеми
07.07.2024 Деница Сачева: Изборите остават единственият работещ за момента вариант
07.07.2024 ДСБ призовава ПП-ДБ да поиска третия мандат за съставянето на технически кабинет
06.07.2024 Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого ще сте опозиция? 
06.07.2024 Виктория Василева: Може би разпадането на "Величие" е била заложената цел от самото начало
06.07.2024 Вигенин: Беше ясно, че Бойко Борисов няма намерение да управлява, а това прави невъзможно правителство с втория мандат
Още новини от Национални новини:
Милошев: 10% ръст в туризма се очаква през летния туристически се...
Днешният ден е по-специален за вярващите християни в София и Софи...
Транспортният министър с важна новина за медицинския хеликоптер
Образователният министър: Министерството започва работа с парламе...
Лекар обясни защо е добре да пием боза
Медицински хеликоптер транспортира пациент до УМБАЛ "Св. Георги" ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).