Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Аудио-визуален клип на СЕМ разкрива опасностите в интернет
Автор: Екип Varna24.bg 21:38 / 28.06.2024Коментари (0)1427
©
Аудио-визуален клип на тема "Медийна грамотност" бе представен от Съвета за електронни медии (СЕМ). Той има за цел да запознае всички потребители в онлайн средата с опасностите, които дебнат - измами, киберторзмоз, фалшиви новини и т.н. Това заяви по време на заседанието и.д. председател на СЕМ Габриела Наплатанова. 

Идеята е да се засили бдителността на гражданите, да се привлече вниманието към качественото журналистическо съдържание, събирано с редакционна отговорност. Да направи хората по-подозрителни към информация, която се разпрстранява в социалните мрежи от неизвестни автори, без в нея да се разграничават мнения от факти. 

"СЕМ предупреждава - провери, преди да се довериш" е краткият, но много важен призив на Съвета. Част от клипа са примери как в онлайн пространството потребителите може да срещнат много популярни или непознати лица, които убеждавават в истинността на продукт, твърдение и пр., което не е вярно и така да ги заблудят. 

Соня Момчилова каза още, че клипът има субтитрирана версия за хората в неравностойно положение и всъщност е "надграждане върху усилията, които СЕМ прави по линия популяризиране на дейността на регулатора".

"Започнахме с дни на отворените врати,  направихме заседанията си открити и достъпни за всички, които имат интерес. Това беше първата и от моя гледна точка много важна стъпка", коментира още тя.

"Най-важното послание е да проверяваме преди да се доверим. Клипът е адресиран към максимално широка аудитория от потребители на съдържание, на медийно съдържание, както и на съдържание в онлайн платформите. Той е адресиран както към малките деца, към тийнейджърите, така и към по-възрастното населени, като задачата е да се предпазят хората от фалшиви новини, онлайн измами, както и кибертормоз", коментира Габриела Наплатанова - председател на СЕМ.

Повече вижте във видеото.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: