Август горещ от второто десетдневие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:26 / 29.07.2011
646
Тази година отпускарският месец август ще е предимно слънчев и горещ, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

В началото на месеца въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури, а температурите ще бъдат близки до обичайните. През последните дни от първото десетдневие ще настъпи постепенно стабилизиране на атмосферата и повишение на температурите.

През второто десетдневие ще бъде по-топло от обичайното. Ще преобладава слънчево и горещо време. Временно лабилизиране на атмосферата ще настъпи около средата на периода, когато на отделни места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а температурите временно ще се понижат.

През повечето дни от третото десетдневие времето ще запази характера си - ще бъде предимно слънчево и горещо. Към края на месеца се очаква увеличаване на динамиката на атмосферните процеси. Ще има условия за превалявания и температурите относително ще се понижат.

Обикновено през месец август валежите намаляват и се обособява климатично засушаване, характерно за втората половина на лятото. Едновременно с това намалява вероятността за гръмотевични бури и градушки. Температурите са високи и на много места рекордите са около и над 40°. Често към края на август настъпва чувствителна промяна на времето - нахлува доста хладен въздух, температурите се понижават чувствително. Времето се преобразува от летен към есенен тип.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).