БАБХ: В България няма от подвеждащите продукти с конско месо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:06 / 14.02.2013
419
Във връзка с информация, че на пазара на редица европейски страни се предлага замразен продукт "лазаня с телешко месо", а всъщност месото е конско, Българска агенция по безопасност на храните извърши проверка по случая.

При проведените през изминалите дни проверки в над деветнадесет търговски вериги в страната, не е констатирано наличие от продукта.

"Още след първите сигнали за вложено конско месо в лазаня ние се самосезирахме и извършихме незабавни проверки в търговски обекти на големите хранителни вериги. Оказа се, че такъв продукт за сега у нас няма", заяви д-р Любомир Кулински - директор дирекция "Контрол на храните" към Българската агенция по безопасност на храните.

"Направихме проверките, въпреки че нотификациите по системата за бързо известяване за храни и фуражи (RASFF) бяха информационни - нашата страна не беше упомената като потенциален контрагент за въпросния продукт."


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).