Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БДЖ кадрите вече няма да се возят безплатно на влак
Автор: Екип Varna24.bg 10:33 / 15.10.2012Коментари (4)2060
© Varna24.bg
Служителите на "БДЖ-Пътнически превози" вече няма да имат право да пътуват безплатно с влак извън времето, когато са на работа.

От 1 януари 2013 г. влизат в сила промени в реда за преференциите при пътуване на служителите на компанията. Досега те се возеха напълно безплатно, независимо дали пътуването им беше служебно или лично. От догодина обаче работниците в "БДЖ-Пътнически превози" ще получават легитимация, която ще им дава правото да пътуват с 50 процента намаление от редовната тарифа. Същата отстъпка е в сила за всички студенти, ученици и пенсионери. Служебните пътувания за работещите в превозвача, естествено, ще са безплатни.

Намаляват се безплатните пътувания за членовете на семействата на работещите в БДЖ. Досега те бяха между 4 и 8 на година в зависимост от трудовия стаж на служителя в компанията. От началото на следващата броят им ще е твърдо 4 годишно.

Най-засегнати от новите преференции обаче ще бъдат пенсионираните служители на БДЖ. Досега те получаваха пожизнена карта за безплатно пътуване с влак, но от 1 януари ще имат право само на две безплатни пътувания годишно. За да се ползва бонусът, трябва бившият служител да е работил минимум 15 години в системата на жп транспорта.

Отстъпка ще има и за корпоративни клиенти, които купят на служителите си повече от 20 абонаментни карти. Те ще ползват намаление от 10 процента от абонамента.

За служителите на други железопътни предприятия - "Холдинг БДЖ", "БДЖ-Товарни превози", Национална компания "Железопътна инфраструктура", както и за частните превозвачи отстъпката ще е малко по-голяма - 15%.

Все още обаче не е ясно каква ще е цената на картите за пътуване от догодина, тъй като заедно с новия ред за преференциалните пътувания ще влязат в сила и нови цени на пътническите превози с влак.

Предстои да организираме среща, на която ще обсъдим отстъпките за служителите на "БДЖ-Пътнически превози" и за другите жп компании, каза пред "Труд" шефът на жп синдиката към КНСБ Петър Бунев.

Източник: в. "Труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Супер простотията... Как няма някой европроект че да се заинтересуват малко от БДЖ. Кой знае кой иска да си го присвои за стотинки и после да направи влаковете недостъпни за простолюдието... Това е една от социалните дейности, която трябва според мен задължително да остане под държавно управление, както водо- и енерго добиването/разпределението. Хайде за семействата- как да е. Съгласен съм семействата да нямат право на пътуване. Но самите служители е меко казано задължително да могат да пътуват в превозните средства на работодателя си безплатно. Както кондукторите и шофьорите в автобусния и тролейбусен транспорт. Да не кажа, че има множество служители, при които местоработата е различна от местоживеенето. Пример- ръководител-движение на гара Белослав са от Варна и пътуват ежедневно. УжасТ... не ами два направо... Съвсем нормално нещо е служителите да имат право да пътуват с влаковете на БДЖ.
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
0
 
 
без привилегия за всички
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
+5
 
 
4 безплатни пътувания на семействата , а служителите лишени от тази привилегия.Абсурдни мисли и решения,ако са верни.
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
+9
 
 
Смешно е да се вземе една превилегия на пенсионери,с която можехме да си разнообразим сивия и оскъден живот.Вместо да ни се подобрява живота се чудят как да ни смачкат.Е,няма да пътуваме вече,но да му мисли ГЕРБ и това правителство. А ние до кога ще мълчим?Нека се учим от гърците."Ставайте робове,аз не ща ярем!"
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: