БДЖ кадрите вече няма да се возят безплатно на влак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:33 / 15.10.2012
2061
Служителите на "БДЖ-Пътнически превози" вече няма да имат право да пътуват безплатно с влак извън времето, когато са на работа.

От 1 януари 2013 г. влизат в сила промени в реда за преференциите при пътуване на служителите на компанията. Досега те се возеха напълно безплатно, независимо дали пътуването им беше служебно или лично. От догодина обаче работниците в "БДЖ-Пътнически превози" ще получават легитимация, която ще им дава правото да пътуват с 50 процента намаление от редовната тарифа. Същата отстъпка е в сила за всички студенти, ученици и пенсионери. Служебните пътувания за работещите в превозвача, естествено, ще са безплатни.

Намаляват се безплатните пътувания за членовете на семействата на работещите в БДЖ. Досега те бяха между 4 и 8 на година в зависимост от трудовия стаж на служителя в компанията. От началото на следващата броят им ще е твърдо 4 годишно.

Най-засегнати от новите преференции обаче ще бъдат пенсионираните служители на БДЖ. Досега те получаваха пожизнена карта за безплатно пътуване с влак, но от 1 януари ще имат право само на две безплатни пътувания годишно. За да се ползва бонусът, трябва бившият служител да е работил минимум 15 години в системата на жп транспорта.

Отстъпка ще има и за корпоративни клиенти, които купят на служителите си повече от 20 абонаментни карти. Те ще ползват намаление от 10 процента от абонамента.

За служителите на други железопътни предприятия - "Холдинг БДЖ", "БДЖ-Товарни превози", Национална компания "Железопътна инфраструктура", както и за частните превозвачи отстъпката ще е малко по-голяма - 15%.

Все още обаче не е ясно каква ще е цената на картите за пътуване от догодина, тъй като заедно с новия ред за преференциалните пътувания ще влязат в сила и нови цени на пътническите превози с влак.

Предстои да организираме среща, на която ще обсъдим отстъпките за служителите на "БДЖ-Пътнически превози" и за другите жп компании, каза пред "Труд" шефът на жп синдиката към КНСБ Петър Бунев.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).