БДЖ осигуряват допълнителни вагони за общо 105 влака по повод майските празници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:06 / 30.04.2010
581
„Български държавни железници" ЕАД ще увеличат с допълнителни вагони съставите на общо 105 влака по основните направления в страната, за да осигурят удобно придвижване на своите клиенти по време на празничните дни по повод Деня на храбростта (Гергьовден).

Въпреки ограничения парк от пътнически вагони, с който разполагат, „Български държавни железници" ЕАД ще предоставят над 10 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната през целия празничен период. В отговор на повишения интерес към пътуване по маршрутите София - Бургас - София и София - Варна - София, на датите 5-ти и 6-ти май извънредно ще се движат бързите влакове със задължителна резервация „Бургас Уикенд" и „Варна Уикенд". По релацията София - Белград - Будапеща - Виена, железопътният превозвач ще осигури и един допълнителен спален вагон за състава на международния бърз влак „Балкан Експрес" за дата 6-ти май.

За да бъде осигурено комфортното пътуване на пътниците, обичайна практика на железопътният превозвач е да съобразява продажбите на билети в билетните каси и железопътни бюра с капацитета от места във влаковете. Предварителната продажба на билети за целия празничен период, която „Български държавни железници" ЕАД стартираха още на 19-ти април, дава допълнителна възможност на клиентите да планират своите пътувания и да закупят запазени места.

С увеличени състави през периода от 5-ти до 10-ти май включително, ще се движат общо 49 бързи влака със задължителна резервация и 56 бързи влака. 

Клиентите на „Български държавни железници" ЕАД могат да получат по-подробна информация от служителите на гишетата „Информация" и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Пеевски: И днес независимостта и свободата на държавата ни ...
Рая Назарян: На днешния ден България поставя последния елемент в ...
Това е униформата, с която Фердинанд обявява независимостта
Историк: Думата "независимост" не трябва да я разглеждаме в ролят...
Рая Назарян присъства на празничната литургия в църквата "Св. 40 ...
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).