Банкери призовават строителите да свалят цените

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:07 / 25.04.2009
448
Строителите да свалят още цените на жилищата, за да може хората отново да започнат да купуват имоти. Това според банкери е печелившата стратегия за оцеляване на строителния бранш в условията на криза.

Индустрия, в която всички печелят, без разлика на това кой е добър и кой лош, не може да просъществува дълго и затова недвижимите имоти страдат най-сериозно от кризата.

"Именно здравословният ефект на кризата ще бъде, че някои, които опортюнистично са в този сегмент ще загубят, други ще излязат с малки загуби, трети ще излязат с малки печалби, други ще излязат с малко по-големи печалби, но маржовете ще се свият и ще има едно нормално разслоение", каза Левон Хампарцумян, банкер.

Не е нормално строителните предприемачи да искат да печелят по сто, двеста, че и триста процента, както преди кризата, подчерта Хампарцумян по време на дискусия за перспективите пред строителния сектор. Банкерът не очаква понижаване на лихвените проценти по ипотечните кредити.

"Банките все пак имат марж от няколко процента, маржът в тази индустрия бяха двуцифрени и трицифрени, ако някой трябва нещо да сваля, мисля, че банките са последни", каза Хампарцумян.

Хампарцумян призова строителите да продават на по-евтини цени, за да освободят капитала, който са вкарали в жилища, които никой не купува заради кризата.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Корабите от Противоминната военноморска група в Черно море излезн...
Много добра новина за туристическия сектор
За първи път в национален ефир: Изкуствен интелект чете новини в ...
България попадна в "черен" списък на Русия
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).