Белгийските ВМС предават два кораба на България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:04 / 06.02.2009
942
На 9 февруари 2009 г. във военноморската база в белгийския град Зеебрюге тържествено ще бъдат издигнати военноморски флагове над фрегатата „Wielingen" и минния ловец „Miosotis", на които със заповед на министъра на отбраната Николай Цонев вече са присвоени почетните имена "Верни" и "Цибър".

На церемонията ще присъстват командващият на Военноморските сили на Република България вицеадмирал Минко Кавалджиев и командващият на военноморския компонент на Кралство Белгия контраадмирал Жан-Пол Робинс, дипломати от българското посолство в Брюксел, генерали и офицери от Щаба на отбраната на Белгия, от българското представителство в Щаб-квартирата на НАТО, командирът на военноморска база Варна бригаден адмирал Румен Николов и командирът на военноморска база Бургас бригаден адмирал Георги Мотев.

Протоколите за предаване и приемане на фрегатата и минния ловец от ВМС на Кралство Белгия на ВМС на Република България ще бъдат подписани от генерал - майор Ларбаноа - началник на дирекция доставки в Щаба на отбраната на Кралство Белгия и вицеадмирал Минко Кавалджиев - командващ на ВМС.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев се срещна с българската общност в Ню Йорк
Доц. Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за вис...
От Благоевград стартира Европейската седмица на спорта! Спортният...
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Земетресение в България
Експерт: Украинските яйца разбиват пазара – време е за тотална за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).