Без ВИП плажове по морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:25 / 02.02.2012
840
Новите текстове за категоризация на плажовете най-вероятно ще отпаднат от проекта за промяна на Закона за черноморското крайбрежие. Това съобщи вчера министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Заради доработването на окончателния вариант законопроектът не е бил внесен за разглеждане от кабинета, поясни тя.

Според идеята на строителното министерство плажните ивици щяха да бъдат категоризирани. Например те щяха да са разделени според това дали се намират в населени места, курортни комплекси, ваканционни и вилни селища, пред къмпинги или са морски плажове извън населените места. Предвиждаше се да има и ивици с ограничено ползване, свързани с националната сигурност на страната. Идеята беше в зависимост от категорията да се определи различна наемна цена и различни изисквания към поддръжката и предлаганите услуги.

"Има голяма вероятност категоризацията на плажовете да отпадне, защото в година на бюджетна криза не можем да си позволим намаляване на приходите", каза министър Павлова.

Тя обясни още, че по проекта за промяна на Закона за черноморското крайбрежие са били получени над 100 коментара от различни институции и заинтересувани страни. Те са обработени и текстовете отново ще бъдат пуснати за междуведомствено съгласуване. След като то приключи, законопроектът ще бъде внесен за разглеждане в Министерски съвет.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Всички български политици и институции трябва да се обед...
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).