Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнесмен от морето: Няма хора за работа, тъпоглави не се поддават на обучение
Автор: Екип Varna24.bg 20:56 / 05.06.2024Коментари (14)2082
© Facebook
Хотелиери се оплакват, че ще останат без кадри заради забавяне на визите за работниците от трети страни. Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов заяви пред Bulgaria ON AIR, държавата неглижира туризма като отрасъл. 

"Възмутен съм. Консулски отдели в Делхи казват, че дори нямат компютър. Няма административен капацитет в МВнР. Готови сме да помогнем на Външното министерство с кадри, да изпратим хора от бранша", коментира той.

Веселин Налбантов алармира, че няма работници в България и даде следния пример: През 1990 година 12-13 хил. души са обслужвали КК "Слънчев бряг". В момента той се е разширил над 200 пъти и трябва да се обслужва от 200 хил. работници, но няма откъде да дойдат.

"Няма хора. Освен всичко останало са и тъпоглави, не се поддават на обучение. Трябва да има обучени и възпитани хора с лична хигиена. Тази година ще я избутаме някак, но Министерството на туризма трябва да има стратегия. Трябва да има устойчивост и 5-10 години да има един министър. Ако загубим тази ниша с туризма, какво остава в България - нищо! Сега чакаме и учим неграмотни хора", настоя Налбантов.

Събеседникът е категоричен, че не може повече да се работи на парче и туризмът трябва да бъде приоритетен отрасъл. 

"Не можем младите хора да ги ползваме тук, защото започва да учат за есента да бъдат студенти. Не може до 15-20 юни да учат. Нашата работа е за интелигентни и млади хора, не е тежка", каза още Налбантов и допълни, че цените са същите като миналогодишните, но туристи няма.

"Аз лично не съм вдигнал цените от миналата година. Слънчев бряг има най-добрата туристичекса база в България. Слънчев бряг бъка от геотермална вода. Трябва да изкараме тази вода и да станем най-големият СПА център на Балканите. Има живот в туризма, но всички трябва да се мобилизираме", завърши заместник-председателят на БХРА.



Още по темата: общо новини по темата: 379
27.06.2024 »
27.06.2024 »
27.06.2024 »
27.06.2024 »
27.06.2024 »
27.06.2024 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много умният господин хотелиер,дано те чуят твоите работници как говориш за тях и всички да избягат.Като фалираш после,ела да кандидатстваш при мен за работа,да видиш какво е ..не ще падне.
0
 
 
Надскочихме си масрафа българите.... Вече и работна ръка от Индия и Тайланд... Чувствайте се прецакани от себе си, като за индийчето има осигурена работа и жилище ... а бъдещите поколения българи ше са МУРГАВИИИ...
на 06.06.2024 г.
+1
 
 
Споко, бизнесмене. В Гърция има и кадри, и обслужване. А Слънчев бряг щом се е разширил 200 пъти, значи му е време да събаряте.
на 06.06.2024 г.
+3
 
 
" Тази година ще я избутаме някак" ...Майкооооо правете си сметката за каква мизерия и отваратително обслужване ще станем свидетели.
+2
 
 
аз преди 25 години съм работи за 1300 лв на месец-сега как да накараш някой да работи за 1300 незнам,но има още будали-работят си и викат ееее шефа и и тази година си купи нов джип
0
 
 
Гледай ся в какво странно време живеем, до преди годинки имаше хора които чаках с нетърпение летния сезон за да отидат да работят по-морето защото се изкарваха бързи пари и хората работеха защото трябва да се яде и да се гледа семейство нали така?! В днешно време има много избор за работа и никой не иска да ходи да сервира и да се занимава с хора? Ами добре ама проблема/въпроса е че няма хора не защото се дават малко пари а защото никой не иска да работи! Днешните млади смятах които сега са между 16-35 години масово са мързеливи и в главите им е такова мазало че те освен че за работа са непродуктивни ами и във всяко едно отношение! Дори деца не могат да направят толкова са нескопосани! Това е по-големия процент и този проблем не е само за морето ами навсякъде! Работа като цяло има ама няма специалисти и кой да я работи. Не може ти на 25-30 години до вчера още мама ти е давала в устата защото не си сметнал за добре да се образоваш в нещо да работиш и тн. Сега си решил ч ще работиш защото няма кой да ти дава вече или пък искаш повече но си чул от някъде че за 1500лв няма работиш защото това пари ли са? Ама има хора и 500 не заслужават! Имам предвид че не може да си бараш чурката цял ден да можеш да преместиш само нещо от точка А до точка Б и да чакаш някои да ти казва само тва тук тва там ти да искаш 2000+? Ами няма такива работи. Щях да кажа да си учите децата на труд и да уважават хората и труда но няма как да стане защото самите вие нямате тези качества! Цял живот търсиш мекото на хляба, да не работиш ама някой да ти дава колкото се може повече. Ако може схемичка нещо далаверка ала бала от някъде да се взимат едни пари ама да си почиваме цял ден е те такива хора какво ще си учат децата как ще ги възпитават?
+2
 
 
Че няма хора за работа си е така. Младите имат само претенции без да имат някакви знания или умения, а даже и желание за обучение нямат. Да мине деня само. Повечето са така. Ама точно пък наглите хотелиери по морето да се оплакват... Та те не са работодатели, а робовладелци. Да се работи по 14-16 часа. Да няма почивен ден. Да няма осигуровки. Прекаляват. Сами са си виновни, че не ги бива и не могат да си задържат персонала.
0
 
 
Работодателите че също са тъпоглави е ясно, но са прави за това което е написано - Няма хора за работа, тъпоглави не се поддават на обучение, а само с претенции.
0
 
 
Не стига че на 1600лв се мръщите, ами и цените са ви като у Лас Вегас. Безнесмените да си работят сами и да си посрещат и обслужват туристите собственоръчно. Лаком гъз кръв сере. Работете си вие олигофрени. Глупави да ви се вържат вече няма.
+7
 
 
Защото,милата приватизация започна от най-сладкото-хотелите.Назначихте партийните секретари,чингизите за собствениции и започнаха да доят.Само дето забравиха, че кравата трябва и да се храни.Язък е умря.Кадрите се създаваха с години.Имаше школи с една пълна учебна година за готвачи,келнери,управители,език.И всичко това изискваше години стаж.Сега някой да е вложил нещо?От цървул трандафор не става!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
50-ото Народно събрание
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: