Бойко Борисов: Във финансово отношение България ще успее да устои

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
17:27 / 12.01.2012
434
"Еврото ще остане и ще бъде защитено в Европа, а това е много важно за мен, защото България индиректно е свързана с Валутния борд и ние като държава имаме интерес. Във финансово отношение България ще успее да устои", заяви премиерът Бойко Борисов на среща с членовете на Американската търговска камара в България.

В желанието си на политическите лидери всяка една година и на всеки едни избори да бъдат по-добри, се правят все повече отстъпки, които не кореспондират със здравия разум. Нищо добро не чака нашия континент, ако се продължи по същия начин, каза още Борисов.

"Най-ценните инвеститори за нас са тези, които създават работни места и произвеждат стоки за експорт", подчерта той.

Всички са добре дошли, но ще продължим политиката за спазване най-вече на интереса на българския гражданин, каза Борисов.

В областта на земеделието България спечели много възможности в областта на животновъдството, заяви той.

В България има над 600 минерални извори, които са от най-добрите в света и вече има и американски компании, които инвестират и работят в България за
тях, каза Борисов.

"Финансово-икономическата ни стабилност ще я браним, докато това правителство е на власт. Всичко друго е популизъм и е опасно за следващите правителства. Пактът за финансова стабилност е гарантиращ за българските граждани стабилност в следващите години", каза Бойко Борисов.

Туризмът е една от сферите, в които разчитаме България да дава добри резултати в следващите години, подчерта той.

По думите на Борисов информацията от преди дни, че българската гранична полиция е задържала терористи на границата, е лъжа. Много майсторски беше разиграно през сайтове, през журналисти, през медии, посочи той. Това касае хиляди работни места в България и приходи, заяви премиерът.
Няма никаква логика отпуските да бъдат придобивка след като не се ползват. Ще продължим с реформите и със съкращенията в сферите, където няма икономическа ефективност, колкото и болезнени да са те, включително и това, което съм задал като задача на тристранния съвет - да се преразгледат и сроковете на платените отпуски, които се ползват в държавната администрация, добави Борисов.

На практика се получава, че хиляди, десетки хиляди дни от отпуската се събират и не се ползват от хората. Дори има парадокс, че на един директор на дирекция в едно министерство му се полагат 43 дни платен отпуск. Като прибавим празниците има служители, които работят по около 200 дни в годината. Докато в частния сектор има 20 дни отпуска, мотивира се министър-председателят Борисов.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост. В противен случай на края на всяка година или когато си тръгнат, ние изплащаме стотици дни отпуска", каза премиерът.


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...
Димитър Главчев: Има надграждане на елементи от процесите на подг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).