Бойко Борисов благодари на Барозу за навременното плащане на парите за земеделските субсидии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:54 / 04.04.2013
912
Благодаря на президента Барозу, че възстанови във възможно най-кратки срокове земеделските субсидии, изплащани на площ. По този начин във фискалния резерв се възстановиха близо 832 милиона лева, като размерът му доближава 5 милиарда лева. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

"По този начин успяхме, от една страна, да гарантираме високи нива на резерва, а от друга - да изплатим навреме полагащите се на земеделците субсидии", каза Борисов.

"С възстановените средства от ЕК за земеделските субсидии, успях да изпълня ангажимента на правителството на ГЕРБ към земеделците, които се нуждаеха от тези средства, за да покрият разходите си за торове и обработка на засетите площи. Веднага след изплащането на тези средства от Брюксел, взех решението парите да бъдат преведени на хората, въпреки предизборните спекулации и упреци от страна на БСП", каза Бойко Борисов.

"Вярвам, че сътрудничеството в областта на управлението на европейските фондове между България и Европейската комисия ще продължи да бъде все толкова успешно, за да може България да се възползва в максимален размер от европейската солидарност", каза Бойко Борисов.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).