Бойко Борисов се ядоса за бюджета: Знам, че Кирил Петков ме гледа. Къде са сега тези пари?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:40 / 15.10.2023
2850
Къде са парите в бюджета, за които се твърдеше, че ГЕРБ би трябвало да са откраднали по време на управлението си? Това попита лидерът на партията Бойко Борисов. Той се обърна към лидерите на ПП-ДБ и ги попита защо има 3% дефицит в държавния бюджет и втвърди тона към "некоалиционните" си партньори. Борисов направи прогноза, че инфлацията у нас тепърва ще расте и заяви, че е разбрал от медиите, че България ще тегли нов заем. 

Вчера финансовият министър Асен Василев съобщи, че до края на тази година България ще излезе на международните пазари с емисия дълг.

"Оказа се абсолютна лъже, че по наше време се е крало - тези медийни клишета. По времето на ГЕРБ се крадяли по 8, по 10 милиарда..! Къде са сега в тези бюджета? Къде са тези пари? 3 години по 10 милиарда са 30 милиарда. 3% дефицит в момента са близо 5 милиарда", каза Борисов. 

Той подчерта, че ГЕРБ не са били информирани до този момент, че правителството се готви да тегли нови заеми и че го е научил от интервюто на Асен Василев вчера.

"Когато говори г-н Василев вчера, че има по-малко събираемост от митниците и НАП, защо пестеливо не каза вследствие на кои правителства това се е случило?", попита Борисов. 

"Обръщам се към моя съюзник Кирил Петков - защо съм мнителен към тях: от 3 години ГЕРБ не са имали шеф на НАП, митници или финасново министерство и някой е виновен за това положение в бюджета. И понеже знам, че Кирил Петков ме гледа, следобед ми отговори, шегичките и закачките кой хит е златен, кой отминал - хубави са, в предизборна кампания сме, но защо не посочват виновните за това и колегите от "Да, България" не го коментират това - е въпрос към тях", каза още лидерът на ГЕРБ.

Виж коментарите (1)

Още по темата (591):
05.07.2024 Класация на Световната банка: България вече е страна с високи доходи
05.07.2024 Важна информация за родителите на ученици, свързана е с пари
05.07.2024 Растат разходите на НОИ за изплащането на болнични
02.07.2024 Връщат ДДС за фитнесите, услугата поскъпва
02.07.2024 НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
02.07.2024 Вдигат заплатите, ето с колко и кога
Още новини от Национални новини:
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Д-р Ива Гаврилова, онкохирург: Тенът не е на мода
Притеснителна новина за учителите, които учат децата ни
Ето какво е положението след големия пожар на АМ "Тракия"
Радан Кънев за Кирил Петков и думите му за "Възраждане": Недообми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).