Болни от рак остават без лекарства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:26 / 13.05.2013
685
Болни от рак остават без лекарства заради договарянето на цените им от здравната каса. За този проблем съобщи председателят на Националната пациентска организация Станимир Хасърджиев.

Първите сигнали са от миналата седмица и са от хора с лимфом. Болниците са им отказали лечение, тъй като не знаят какви ще са новите цени, на които касата ще плаща медикаментите, обясни Хасърджиев. Клиниките се опасяват, че стойностите може да са по-ниски, отколкото тези, на които сега фирмите им ги доставят. Ако това е така, не е ясно кой ще плаща разликата. Най-вероятно тя ще е за сметка на болниците, а те не са съгласни.

Проблемът се появи заради сбърканите правила на договарянето на касата. То трябва да приключи през следващите дни. Новите цени пък да влезнат в сила от месеца след подписването на договорите с фирмите или от юни. За оставащите две седмици обаче болниците няма как да направят търгове, в които да се съобразят с променените цени.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).