Борислав Цеков: Процесът на окончателно приключване на монопола на либерал-прогресизма върху обществения дискурс е необратим

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
18:42 / 14.08.2024
1446
На либерал-прогресисткия фанатизъм, потискането на свободата и бруталното погазване на демократични базисни принципи на плурализма, които наблюдаваме в различни форми и в различни сфери през последните години, се слага край. Това каза конституционалистът и собственик на "Галъп интернешънъл Болкан“ доц. д-р Борислав Цеков в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Според него изходът от изборите в САЩ не е предрешен. "Като че ли попътният вятър духа предимно в платната на Доналд Тръмп, на консерватизма, на свободата, на демокрацията. Дали Тръмп ще стане президент е рано да се каже, но процесът на окончателно приключване на монопола на либерал-прогресизма върху обществения дискурс е необратим“, смята доц. Цеков.

По думите му още с първия президентски мандат на Доналд Тръмп в САЩ е поставено началото на края на монопола на либерал-прогресистките неправителствени организации. "И на този идеологически фанатизъм, с който те узурпираха публичния дискурс и се опитваха да изтласкат от публичното пространство всички други гласове. Мандатът на Доналд Тръмп изведе на преден план демократичния консерватизъм и свободата и започна да създава цялостна мрежа от тинк-танкове, от лидери на обществено мнение, които победата му върна в мейнстрийма на световната дискусия. Този процес сега, включително и в контекста на изборите в Америка, има своите измерения и в Европа“, заяви Борислав Цеков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (48):
16.09.2024 Милен Керемедчиев: Агресията между двете ядра става все по-видима
13.09.2024 Соня Васи: Тръмп е лъжец, американците не искат клоун за президент
11.09.2024 Политолог от България за ключовия дебат между Тръмп и Харис: Изпразнен от решаващо съдържание
11.09.2024 Александър Йорданов: Сякаш чичко и лелка се дърлят за нещо без самите да разбират какво е то
11.09.2024 Тейлър Суифт с признание
01.09.2024 Харис обвини Тръмп в "неуважение към свещената земя" на националното военно гробище "Арлингтън"
Още новини от Национални новини:
Екатерина Захариева: Осъзнавам отговорността 
Гуцанов за ресора на българския еврокомисар: Надявахме се енергет...
Атанас Запрянов ще участва в среща с други министри на отбраната ...
Нов вариант на COVID-19 се разпространява с пълна сила в Европа, ...
Източногерманец: Опитахме да избягаме през България, но ахтополск...
Икономически съветник в БСК: Почти 1 млн. души получават пари на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).