Бориславова: Една от каузите на ПП е младите хора да намират смисъл да живеят в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
17:25 / 05.08.2022
1562
Бившият началник на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова, публикува в социалната мрежа Фейсбук във връзка с даването на зелена светлина за първата програма на ЕК по споразумението за партньорство, което подписа кабинетът на Петков.

Програма "Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) е официално одобрена от Европейската комисия и е първата програма в България, която получи "зелена светлина“ от Брюксел. ПРЧР (2021-2027) е съфинансирана от Европейския социален фонд и националния бюджет. Бюджетът на програмата е в размер на повече от 3,8 млрд. лв., с които се очаква да бъдат подкрепени над 740 000 души в България.

Ето какво написа Лена Бориславова във Фейсбук:

"Бъдещето на България зависи от това българските деца и младежи да искат и да им бъдат осигурени възможности да се развиват в България, а не да бъдат принудени да бягат навън. В условията на световна инфлационна и енергийна криза най-добрата грижа за младите минава през осигуряване на възможности за по-високи доходи. Затова новината за одобрението на първите 3,8 милиарда лева по споразумението за партньорство с ЕК, което подготвихме и подисахме по време на нашето управление, е много важна.

С тези средства държавата ще подпомогне на 740 000 души в България. Сред тях са хората, които имат нужда да повишат квалификацията, знанията и уменията си, включително уязвимите групи, за да се впишат по-добре в пазара на труда – това е пътят към по-високите доходи и по-добрия живот.

Програмата "Младежка заетост“ заложихме като самостоятелен приоритет в програмата на ЕК, с бюджет от над 735 милиона лева. И това не е случайно. С одобрението на програмата създадохме добра основа за младите - с възможности за обучения, стажове, подкрепа при първа работа, като това трябва да е само първата стъпка.

Ако младежи виждат хоризонт в България, ако по-лесно намират възможности за развитие, ако са удовлетворени, ще останат в страната ни и със семействата си.

Ще работят, ще градят, ще създават стойност в България.

Една от каузите на ПП е младите хора да намират смисъл да живеят и да се развиват в България!

Виж коментарите (4)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Бивш образователен министър каза какви според него са основните и...
Главчев от Ню Йорк: Мирът и сигурността са сериозно застрашени
Борислав Гуцанов: 116 години независима българска държава! Честит...
Настъпи астрономическата есен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).