Борисов: Ако правителството остане ще паднат още от европейските програми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:57 / 17.11.2013
760
Оставихме Дунав мост 2 само да го асфалтират, защото февруари месец, нямаше как да поставяме асфалт, и съм сигурен, че са откраднали и от там. Като няма контрол, съм сигурен, че Дунав мост са го асфалтирали пет за шест. Но поне - основите са здрави. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на семинар с кметовете на партията в Пловдив.

По думите на Борисов - спирането на средства и санкциите по ОП "Околна среда" са само първата част от това, което ще идва от Брюксел.

"Това не го казвам с прикрита радост, как тези ще се издънят. Спомняте си - как като дойдохме на власт, всички фондове бяха "приведени в несъответствие", казано на граждански език - спрени", и как беше при нас", припомни Борисов.

Той посочи, че за шест месеца - Орешарски няма посещение, това е тотална изолация. Медиите са си техни и не обръщат внимание на детайлите.

"Те обявиха, че на "Южен поток" правят първа копка, но не е подписан договор. Точно като АЕЦ "Белене", три пъти първа копка, а договор няма, а няма, защото не е съгласуван с Брюксел. Брюксел не е еднозначен по този договор. И БСП не знаят какви ще бъдат условията, само се знае, че за няколко месеца, с половин милиард стана по-скъпо", обясни председателят на ГЕРБ.

Според Борисов, ако това правителство остане след февруари - март ще паднат още от европейските програми.

"Слава Богу, че президентът Барозу прояви човещина, добрина, както и финансовият комисар да се възстановят средствата, да можем да работим. Ако с този екип и с този потенциал карахме втори мандат, държавата щеше да изглежда по друг начин. Не знам защо си го причинихме това - да върнем Станишев и Доган на власт", обясни Бойко Борисов.

Той се обърна към кметовете с думите - тези са временно, ще искат да ви купуват, да ви предлагат рушвети няма да се подвеждате.

"Държавата се руши заради тях. Аз бях наивен, казах им - "аз ще ви дам един глас, само направете правителство". Лъжеха, че ще направят 250 000 работни места. Аз, като премиер, знам, че няма как. Викам - Орешарски може да е по-умен, да знае. А сега аз станах най-големият работодател с на Бареков митингите пред нас. По 100 - 200 души взимат заплати всеки ден да стоят пред нас и да викат", добави още председателят на ПП ГЕРБ.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).