Борисов: Единствено дясноцентристко правителство може да даде резултат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
17:33 / 04.12.2013
761
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува в профила си във Facebook позиция относно представените от Реформаторския блок 6 стъпки за излизане от кризата. До голяма степен те се припокриват с целите на ГЕРБ. А именно - незабавна оставка на правителството, приемане на промени в Изборния кодекс, разпускане на 42-то НС и насрочване на нови избори, постигане на съгласие в следващия парламент за програма за спешни мерки за излизане от кризата, съставяне на правителство, което да проведе реформи и промени в Конституцията.

Борисов припомня на Реформаторския блок, че за голяма част от тези 6 стъпки ГЕРБ призовава от предсрочните парламентарни избори през май месец насам. По този начин той отговаря на критиките на партиите от блока, че бившите управляващи не са реагирали на шестте стъпки.

Борисов подчертава, че тези мерки не са им изпратени по официален път и не е получена покана за среща между ГЕРБ и Реформаторския блок, на която да бъдат обсъдени.

В заключение бившият премиер напомня, че само с разумен диалог между партиите от център - дясно, както и с европейските им партньори от ЕНП, може да се постигне резултат.

Борисов нееднократно е призовавал партиите от Реформаторския блок за общи действия, но те са отказвали, въпреки че твърдят, че стоят в център - дясно. А преди два дни лидерът на ГЕРБ написа в профила си във Facebook, че както всички опозиционни партии са застанали рамо до рамо в Украйна, така е трябвало да стане и у нас. Защото в противен случай енергията на протестите се разпилява и те не успяват да постигнат целта си, а именно - сваляне на правителството.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Земетресение бе регистрирано на 30 км от Благоевград
Николай Костов: Поставянето на вендинг машини за лекарства е поте...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до огромни щети и загубат...
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
Лекар: Молбата ми е да сте внимателни с тези безкрайни реклами


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).