Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: От 10 януари стартираме "Набуко“, строим и "Южен поток“
Автор: Екип Varna24.bg 09:59 / 20.10.2012Коментари (3)587
© Varna24.bg
На 10 януари ще трябва да започнем строежа на "Набуко" от територията на България", обяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ. "А на 9 ноември стартираме Южен поток с президента на Русия Путин около Провадия. "Южен поток" е приоритет на ЕС, заяви го и еврокомисарят Йотингер", допълни той. "България ще има възможност да взима своите такси, двата проекта ще се строят почти едновременно", обеща министър-председателят.

"Германия, Япония, Италия забраниха използването на ядрената енергия заради катастрофата във "Фукушима". С руснаците проведохме стрес тестовете на 5 и 6 реактори, уговорихме седми реактор на "Козлодуй". Намалихме и два пъти цените на зелената енергия. Преди година нямахме отговори на тези въпроси, затова и позицията ни модифицира", обясни промяната в позицията си за АЕЦ "Белене" от предишно интервю за "Панорама". "Положих огромни усилия да строим "Белене", държавата обаче няма пари да строи АЕЦ", добави той.

"Ако Станишев и компания са искали да строят АЕЦ през 2006 г., е трябвало е да сключат договор до 12 месеца. Но те са искали да скрият какво правят тогава. На 31 март 2007 г. е трябвало да бъде подписан договорът. Ако Станишев е искал да подпише, трябваше да го направи тогава. Но тогава за най-важното нещо - цената, са оставили мястото в договора празно", каза премиерът.

"Искаме промени във въпроса за референдума, за да спазим Конституцията. Въпросът ни избягва техните грешки, на БСП. За кой не е ясно, че това е "Белене", ако поставим думичката, нарушаваме Конституцията. Изчистили сме им юридическите грешки", каза той.

"Ако българите кажат "да" на АЕЦ, ние сме длъжни да я строим. Но къде ще намерим парил колкото за 22 столични метрополитена? Ключовият проблем е енергийната ефективност", допълни Борисов.

"Колегите са предпочели да помогнат на Румъния, защото там им предстои президентски сблъсък между левицата и десницата" - така обясни премиерът неизбирането на Румяна Желева за зам.-шеф на Европейската народна партия. "А Станишев се самозабрави с избирането си в ПЕС", добави той.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Румянка Желева може ли да различи Букурещ от Будапеща, та да я изберат в управата на ЕНП. Странната и география, Аденския залив и цялото и поведение на един Европейски форум показаха що за капацитети са кадрите на ГЕРБ. То Златка Черната би се представила много по-добре. А Бойко се закани на Путин да внимава, ама сега му ляга в краката и ще строи тръби, потоци аеци и яеци. ГЕРБ се въртят като пумпали.
0
 
 
Как ще разговаряте с Путин, господин Борисов? Дянков беше обещал шамари за руснаците,а? Като гледам американската цена за тока от ТЕЦ Марица-изток, която е в три пъти по-висока от тока на останалите производители, си мисля за бъдещата висока цена на газ по "Набуко"! Май ни баламосвате за тази енергийна независимост от Русия, щото останалите държави от Запад хич не си и помръдват пръста за този съмнителен проект "Набуко"!
Aнонимен
на 20.10.2012 г.
+1
 
 
А пари откъде.Докога София ще бъде със десетки привилегии.Неизбирането на Румяна Желева е пореден неин и на представляващите я -провал.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: