Борисов за министри на ДПС след ротацията: Ако се справят добре, защо да нямат

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
10:02 / 06.10.2023
878
Ако имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да нямат. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос относно това дали е възможно участие на ДПС в правителството след ротацията на Николай Денков и Мария Габриел, предаде репортер на "Фокус".

На въпрос дали Делян Пеевски трябва да стане министър предвид активността му в политическия живот, той отговори така: "Надали това му е мечтата“.

Борисов коментира и вчерашното изказване на Кирил Петков, в което съпредседателят на ПП-ДБ заяви, че Бойко Борисов трябва да е горд, че подкрепя сегашното правителство:

"Гордостта ми блика отвсякъде", каза Борисов иронично.

По думите на лидера на ГЕРБ в споразумението между първите две политически сили ясно е разписано как трябва да се извърши ротацията февруари месец.

"Много ясно казах, че в нашето споразумение е записано при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава оценка", каза още той.

Той определи част от вчерашните изказвания на Кирил Петков като "предизборни изказвания, целящи да надъхват партията си". 

Борисов не скри своето неодобрение за това, че много от важните закони се пренаписват отново и отново преди да бъдат приети в окончателния си вариант. Той отдава това на "младостта" на "некоалицията".

"Не съм доволен от това, че по някои закони по два, три, четири пъти след това променяме. Да речем, млада е коалицията, неопитна, набързо някой път се налага да се направят нещата. В следващите години трябва да бъдем много по-внимателни, особено с подобни закони (бел. от ред. – промените в Конституцията)", обясни бившият премиер.

Той подчерта, че комуникира всекидневно с Кирил Петков: "Абсолютно вярно е, че без тях не мога да правя нищо, но по същия начин и той (бел. от ред. - Петков) абсолютно нищо не може да направи и затова всеки ден от рано започваме да комуникираме по телефона".

Виж коментарите (0)

Още по темата (1135):
09.07.2024 Конституционният съд реши: Мандатът на Белазелков и Атанасова не е 9 години
01.07.2024 Конституционния съд обяви за "противоконституционна" съдебната медиация
06.06.2024 Асен Василев загуби делото, което водеше срещу Делян Добрев за 250 000 лв. 
31.05.2024 Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента
30.05.2024 Искат отново извънредно заседание на парламента, ето кога и защо
21.05.2024 ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените на тока
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).