Божидар Лукарски е новият председател на СДС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:48 / 07.07.2013
613
Съюзът на демократичните сили избра нов председател. Божидар Лукарски застава начело на "сините". Той е избран с 392 гласа на 21-та Национална конференция на СДС. Този път лидерът на Съюза беше определен от делегатите на форума, а не чрез пряк вот от членовете. За целта първо бе променен устава на партията.

Кандидатите за поста бяха петима, а сред делегатите преобладаваше мнението, че новият председател трябва да не е познато лице и да е реформаторски настроен. Другите кандидати бяха Иван Сотиров, Детелина Симеонова и Драго Михалев. Константин Арабаджиев, който беше също сред кандидатите, си даде отвод.

Досегашният председател на СДС Емил Кабаиванов не се кандидатира за втори мандат, но щял да остане в ръководството на партията. И той иска обединение в дясно.

Божидар Лукарски е на 42 години, от София, по професия е адвокат. Той е бил председател на Контролния съвет на партията, като участник в местната власт е бил заместник-кмет на столичния район "Младост".


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Всички български политици и институции трябва да се обед...
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).