Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Брокери: Асоциацията обединява усилията на бранша и развива уменията на кадрите
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 05.06.2024Коментари (0)1244
©
Една от основните цели на Асоциацията за развитие на брокерите на имоти е да обедини усилията на бранша, за да можем, осъществявайки посредническите услуги, да имаме достатъчно информация, която да разменяме помежду си. Това каза председателят на УС на Асоциацията за развитие на брокерите на имоти Веселина Стоева в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус".

По данни на Националния статистически институт в София има официално регистрирани 1067 агенции за недвижими имоти, от които 1036 са със служители до 9 души. "Това прави целия пазар пазар на малките компании. Затова е изключително важно, за да предоставяме една добра услуга, ние да работим добре помежду си. На пазара на недвижими имоти има изключително добри професионалисти, хора, които държат на лични етични правила, които до голяма степен съвпадат и с нашите, така че е време да окрупним всичко това и да покажем, че брокерският бранш има достойно място като професия", заяви Веселина Стоева.  

Другото основно направление, върху което ще работи Асоциацията, е развитие на уменията на брокерите. "Това, което ние сме заложили в нашите учредителни документи и най-вече в Етичния кодекс, който ще държим да се спазва, е точно как да функционират агенциите една с друга, така, че да няма укриване на информация, че целият процес на сделките ще бъде ясен и за двете страни по тях и ще се спазват определени правила. Вече имаме изграден механизъм за превенция на нелоялните практики. Освен на входа при нас, агенциите биват периодично проверявани от наши колеги и това до голяма степен ни дава увереност, че можем да гарантираме отворен пазар", заяви Стоева.

От октомври до момента Асоциацията е провела 16 събития, на които са присъствали повече от 900 човека. "Засегнали сме различни теми и отзвукът, който получаваме обратно, е, че те са изключително полезни за огромна част от хората, които присъстват", сподели председателят на УС на Асоциацията за развитие на брокерите на имоти.

Има няколко основни неща, които клиентите искат да чуят от брокерите. "Те винаги искат да чуят истината, независимо каква е тя. Ние като брокери сме длъжни да им я даваме и да им даваме възможните решения. Хората имат нужда да отнемем част от техните страхове в тяхната покупко-продажба. Добрият брокер и посредник може да разбере от какво има нужда клиентът", допълни Стоева.

Брокерът на недвижими имоти Мариан Гяурски смята, че трябва да има промяна в бранша на брокерските услуги с издигане на стандартите на професията.

"Установихме, че има много голяма нужда от подобно обединение на по-малките агенции за недвижими имоти. Мен лично ме мотивира това, че за мен брокерската услуга има много голяма стойност. Брокерът предоставя цялостна и комплексна услуга и точно това трябва да покажем на широк кръг от обществото. Нашата роля е да покажем какво да изискват потребителите на брокерски услуги", заяви той.

Според него е нужно да бъде създаден закон, регулиращ брокерските услуги, но в основата му трябва да стои браншът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
50-ото Народно събрание
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: