България и Турция на среща за транспортните проблеми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:52 / 22.05.2013
689
Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев ще се срещне днес с министъра на транспорта на Турция Бинали Йълдъръм в Лайпциг. Двамата ще преговарят за подписване на споразумение за превоза на товари на територията на двете страни.

Причина за срещата е блокадата от страна на българските превозвачи на граничните пунктове с Турция миналата седмица. Българските фирми за превози на товари настояват турската страна да спазва правилата и разпоредбите на международните договори и спогодби и за отпадане на едностранно въведените ограничения от турска страна при използването на разрешителни.

Към момента абсолютно всички рестрикции спрямо българските превозвачи са отменени. След блокадата министърът на транспорта обяви, че ако транспортните проблеми между двете страни не намерят решение по дипломатичен път, България ще предприеме реципрочни мерки към турските превозвачи.

Ситуацията на българо-турската граница вече е нормализирана и всички пунктове работят.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).