Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българка е отличена като "най-добрата" акушерка във Великобритания
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 03.10.2023Коментари (0)631
© Channel 4
Българката Валентина Бърнет от Добрич беше отличена при раздаването на годишните награди "Who Cares Wins“ на британското издание "Сън“.

Тя е победителят в категорията "Най-добра акушерка“, предават от bTV. Наградите отличават специалисти от сферата на държавното здравеопазване и за изключителното отношение и проявени грижи, надхвърлящи служебните задължения. Тазгодишните отличия бяха връчени на церемония в присъствието на познати лица от спорта, шоубизнеса и политиката. Сред присъстващите беше и министър-председателят на Великобритания Руши Сунак.

Преди официалната церемония Валентина е поканена на среща в телевизионно студио на Channel 4, в което английският готвач Джейми Оливър ѝ съобщава новината, че журито е избрало именно нея за победител.

Той изважда наградата ѝ от фурната, а 45-годишната Валентина се разчувства при връчването на отличието.

"Толкова съм благодарна, развълнувана и удовлетворена. Наистина съм благодарна, че дойдох тук да работя. Не е шега, нали? Сериозни сте“, казва българката.

Тя е номинирана в категорията от 26-годишната Натали Дойе, която получила кръвоизлив в мозъка в 39-ата седмица от бременността си. Жената била транспортирана с хеликоптер до болницата в Саутхемптън. Там чрез цезарово течение на бял свят идва малката Грейси.

Валентина полага грижи за бебето в болница "Света Анна“, докато Натали е в кома.

Българката, която през 2018 г. е претърпяла операция заради мозъчен тумор, предлага така необходимата емоционална подкрепа на семейството на Натали.

"Нямам спомен за нищо. Майка ми след това ми каза, че Валентина е била добър слушател и опора. Невероятно е - особено като се има предвид през какво е преминала тя самата“, споделя жената.

"Валентина е абсолютно невероятна. След всичко, през което е преминала, тя продължава да работи като акушерка и продължава да се развива. Тя наистина заслужава тази награда“, казва Джейми Оливър.

След като се появи в студиото и видя реакциите на Валентина, той се пошегува "Много съм горд и щастлив, а същевременно изпитах и облекчение, че знаеш кой съм“.

През 2020 г. мозъчният тумор на Валентина се е завърнал и тя била подложена на лъчетерапия, за да спре растежа му. 45-годишната Валентина обаче е решена, че здравословните ѝ проблеми няма да я спрат да се грижи за жените и техните бебета.

"Мисля, че заради това, през което преминах, случаят на Натали ме трогна. Партньорът ѝ ме попита дали е добре да гледам бебето, докато той отиде да я види, и аз, разбира се, казах "да“. Тогава майката на Натали дойде да се грижи за Грейси. Видях колко е емоционална и че не може да сдържи сълзите си. Казах ѝ, че всичко е наред и че Натали е на най-доброто място. Споделих ѝ и аз самата какво съм преживяла. Просто исках да я уверя, че дъщеря ѝ е в добри ръце и полагат грижи за нея“, разказва Валентина.

Тя посвещава наградата си на всички акушерки от Национална служба по здравеопазване във Великобритания, работещи толкова усърдно за хората в страната.

"Изумена съм, шокирана, щастлива и удовлетворена. Не мога да повярва, че съм отличена – просто правя това, което правя всеки ден. Горда съм, но тази награда не е моя, тя е за всички акушерки“, казва още българката.

"Да бъдеш акушерка, не е работа, това е страст, това е нещо, което носиш в себе си и трябва да го обичаш, за да го правиш“, допълва още тя.

Победителите в The Sun's Who Cares Wins Health Awards 2023 бяха отличени на звездна церемония в The Roundhouse, чийто водещ беше Давина Маккол, позната от телевизионния ефир.

На нея присъстваха представители на някои от най-успешните британски благотворителни кампании и личности като актьора Джеймс Кордън, боксьора Антъни Джошуа, актрисата Емили Атак, футболиста Гари Линекер, комедианта Катрин Райън и пътешественика Беър Грилс.

Катрин Райън, която е и майка на три деца, обяви наградата на Валентина от сцената и каза: "Иска ми се Валентина да беше и моя акушерка! Обичам всички акушерки, но понякога срещаш някой, който надхвърля отговорностите, които е поел, и трансформира живота на другите“.

"Тя е толкова силна, толкова съм впечатлен от нея, от думите ѝ, от емоциите ѝ тази вечер“, отбеляза още тя.

"Привилегия е да бъда на церемонията The Sun's Who Cares Wins Awards, за да отличим героите в здравеопазването и невероятните неща, които те правят всеки ден – спасяването на животи, грижите, които полагат за болните и за здравето на нашата нация“, коментира британският премиер Руши Сунак, цитиран от News UK.

"Вие работите със сърцата и душите си. Вашата отдаденост и ангажираност към обществото е вдъхновяваща. Така че - моля, присъединете се към мен в изказването ми на огромно и сърдечно благодаря към всички победители и номинирани, към всички брилянтни хора, които се грижат за другите във всяка част на страната ни“, отбеляза още той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: