Булсатком: bTV искат да плащаме само на тях, колкото на всички останали 80 канала общо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (50)
10:24 / 05.01.2013
1505
Преговорите между бТВ и Булсатком зациклиха. Причината е, че от националната телевизия искат много високи цени, за да се излъчват програмите им.

Новите цени на бТВ са половината от цялата сума, която даваме, за да получим право да излъчваме всички останали 80 програми, заявиха от Булсатком днес. Според сателитния оператор това е "безпрецедентна ценова преса и натиск".

От бТВ обаче смятат, че проблемът с цените се крие изцяло в Булсатком. От националната телевизия нееднократно заявиха, че сателитният оператор е взимал програмите им на по-ниски цени, тъй като не казвал реалния брой на абонатите си.

Според Булсатком това не е вярно. Липсата на прозрачни тарифи и опитите за пакетиране на безплатната ефирна програма на бТВ с по-ниско рейтинговите й канали, е натиск върху нас и върху клиентите ни, се казва в днешното изявление на Булстаком. Оттам са притеснени, че бТВ разпространява и неверни факти за тях, както и че подканя зрителите си да сменят доставчика на програмите си.

Според Булсатком моментът за тези действия не е случаен. Това става по време на кампанията за популяризиране на бъдещата цифровизация, така бТВ дискриминира алтернативните, надеждни и доказани в цял свят способи на разпространение като сателитния и кабелния, смятат от Булсатком.

От фирмата обясниха още, че отбивката от цената за абонатите им, която обещаха, ще се даде. Тя ще се реализра чрез приспадане от сумите за следващия месец. Стойността й ще зависи от броя на дните, в които не са излъчвани програмите на бТВ. Междувременно операторът е пуснал няколко нови програми и води активни преговори за добавяне на други. Също така фирмата оказва техническа помощ на свои абонати, които желаят да гледат бТВ като настройва телевизорите им на стайни и външни антени.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (50)

Още по темата (25):
25.01.2013 Зрител скочи на bTV: Извинете се!
24.01.2013 Официално: bTV и TV7 отново по "Булсатком"
23.01.2013 Идва краят на сагата между Булсатком и bTV
21.01.2013 "Булсатком": Пускаме bTV, но преговорите продължават
17.01.2013 КЗП ще нищи скандала между bTV и Булсатком
15.01.2013 bTV и Булсатком дължали милиони за музика, дават ги на съд
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).