Бургас сбъдва мечтата на болно варненче с благотворителен концерт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:31 / 22.08.2013
508
С благотворителен концерт в неделя Бургас ще подкрепи 15-годишния Пламен Кавраков от Варна, който страда от детска церебрална парализа. На 25.08 на сцената на Летния театър в Бургас от 19 часа ще излязат Ваня Костова, Стефан Диомов, "Петте сезона", Стефан Лалчев и много други, които с творчеството си ще направят крачка към сбъдването на мечтата на Пламен да проходи. Според лекари в Москва това е напълно възможно чрез лечение със стволови клетки, за вливанията на които са нужни около 37 000 евро.

Концертът е част от цялостна кампания, която бургазлийката Мария Ташкова е предприела в помощ на Пламен. Преди три години Мария научава за болния Пламен от форум на българските майки. Със семейството и започват да даряват пари, докато в един момент не осъзнава, че по-голяма помощ ще окаже, ако самата тя се ангажира с търсенето на дарители. В средата на миналия декември Мария стартира проект за набиране на средства чрез изработване на кукли от чорапи, които сама нарича Чорапчовци. Всеки Чорапчо си има име, интересна история и може да бъде осиновен срещу сума, която да постъпи по сметката на Плами. Така кампанията по събирането на средства за Пламен добива нова актуалност и малко по малко възможността да бъдат извършени оставащите 11 процедури по график започва да изглежда възможно. С благотворителният концерт Мария се надява, че ще бъде направена голяма крачка в посока събиране на необходимата сума.

Интересното е, че Мария и семейството и никога не са срещали на живо Пламен и тяхната първа среща ще бъде в неделя по време на благотворителния концерт.
От днес дарение за Пламен може да бъде направено в "чорапчовски" кутии, които ще бъдат разположени около Летния театър между 16 и 22 часа, а в деня на концерта- от 10 сутринта до неговото начало.

В случай, че някой желае да помогне на Пламен, но няма възможност да присъства на концерта, може да го направи по следните два начина:

- със SMS на номер 17 777 с текст DMS PLAMI(цената е 1лв и не се облага с ДДС)

- чрез дарителските сметки:

ПроКредит Банк (България) АД
Пламен Пламенов Кавраков
BIC:PRCBBGSF
BGN: BG22PRCB92301029635210
EUR: BG90PRCB92301429635214
USD: BG82PRCB92301129635213


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Всички български политици и институции трябва да се обед...
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).