ЦИК показа бюлетините за изборите на 27 октомври

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
14:38
174
Централната избирателна комисия (ЦИК) показа бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това стана ясно по време на брифинг, предаде репортер на "Фокус". 

Заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева обяви, че най-дългата бюлетина е с 28 кандидати. Това е бюлетината за гласуване за народни представители извън страната - няма преференции и са изписани всички 28 партии и коалиции, които участват на изборите на 27 октомври, уточни Матева. 

"В 23 МИР има най-много преференции, следователно бюлетината е с най-много кръгчета. До 12 октомври избирателите с настоящ адрес, различен от постоянния, следва да подадат заявление за включване в списъка за настоящ адрес. В същия ден гласоподавателите с трайни увреждания могат да бъдат записани за гласуване с подвижна избирателна комисия", каза още тя.

Изтичат срокове

"Днес изтичат няколко срока - българите, които живеят извън страната или тези, които ще бъдат зад граница в деня на вота, могат да подадат изявление - през уебстраницата на ЦИК или писмено до дипломатическите консулства. 28 000 заявления са подадени до днес. До 1 октомври се подават заявления за участие в секционни комисии. РИК трябва да назначи съставите на СИК.  До втори октомври представителите на партии, които желаят да участват в удостоверяването на машините, могат да заявят участие", поясни Росица Матева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (464):
30.09.2024 Преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски": Докато има политици, които смятат, че е реалистично да управляват самостоятелно, дотогава ще бъдем в периодични кризи
30.09.2024 ЦИК трябва да сключи договор за склад на машините за гласуване, правителството плаща
30.09.2024 Акционер от "Сиела Норма" разкри какви рискове крие машинният вот
30.09.2024 Пиар експерт: Тази тенденция се наблюдава в Австрия, Германия и Белгия
29.09.2024 Социолог направи изненадваща прогноза за новия парламент, заговори за
рекорд
29.09.2024 Стана ясно къде ще се съхраняват машините за гласуване
Още новини от Национални новини:
Правителственият самолет излетя от Бейрут, над 60 българи се приб...
254 училища у нас имат нови директори 
Транспортният министър: Държавата прави много за "Български пощи"...
Вторият самолет за евакуация на българите от Ливан кацна в Бейрут...
Законово ли е да работим повече от приетите 40 часа седмично и то...
Съпоставка между цените на горивата в България и другите страни н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).