ЦИК спря смените в секционните избирателни комисии

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:33
247
Централната избирателна комисия разпореди да спрат смените на членове на секционни избирателни комисии, правени по искане на партии. Указанието тряба да бъде изпълнено от Районните избирателни комисии.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова посочи мотивите:

"В днешния ден СИК получават изборни книжа и материали и подреждат изборните помещения, така че безкрайното извършване на замени в последния момент може да създаде затруднения в избориня процес", пише NOVA.

За решението си Централната избирателна комисия се позова на член 93 от Изборния кодекс. Той указва, че всяка Секционна избирателна комисия осъществява правомощията си от деня на назначаването ѝ до приключване на съответния вид избор, предаването на изборните книжа и материали в Районната избирателна комисия. При изпълнение на своите правомощия членовете на секционни комисии са длъжностни лица по смисъла на Наказателния кодекс.

В днешния Ден за размисъл предизборната агитация е забранена. Тази забрана обаче не обхваща социалните мрежи, поради което Централната избирателна комисия излезе с призив тези мрежи да не бъдат употребявани за агитация както днес, така и в утрешния изборен ден.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
97 медици в България се подготвят за донорство
Складовете в Елин Пелин, където стана експлозия, са нямали разреш...
Ще ни изненада ли времето през ноември?
Демографският срив коства на България 1.6 млрд. лв
Отвлякоха и пребиха непълнолетно момче
СРС реши: 10 000 лв. гаранция за собственика на фаталния балон, о...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).