Цените на разговорите по GSM поевтиняват от 1 юли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:37 / 17.04.2013
604
Ново понижаване на цените на едро за разговори между абонати на различни телекоми ще има от 1 юли тази година. Тогава влиза в сила подход за определяне на тарифите за терминиране на разговорите според разходите за предоставяне на съответната услуга, който ще бъде наложен от Комисията за регулиране на съобщенията.

Цените на едро, които мобилните оператори плащат един на друг, когато абонат на една мрежа набере абонат от конкурентна мрежа, ще се намалят наполовина. От настоящите 0,046 лв./мин. те ще паднат на 0,023 лв./мин. Това е втора стъпка в навлизането на тази регулация у нас, тъй като през юли 2012 г. цената за терминиране беше свалена наполовина от тогавашните 0,13 лв./мин.

В крайна сметка намаляването не значи, че цените за крайните потребители автоматично ще се понижат осезаемо. Това, което вече се случва, е, че новите тарифни планове на телекомите залагат на повече включени минути към конкурентни мрежи, тъй като подобна оферта вече няма да представлява сериозен разход за тях.

Всеки абонат на телекомите ще плаща за разговорите си според абонаментния си план и след 1 юли. Очакват телекомите да предлагат все по-добри тарифи и пакети с включени минути за разговори за в бъдеще.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).