Черна събота по българските пътища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
17:52 / 08.05.2010
1567
През почивните дни войната по пътищата взе поредните си жертви. Няколко изключително жестоки и фатални инцидента белязаха днешния ден. След като вчера в автомобила си изгоря жител на село Бели извор, Пловдивско, днес инцидентите като че ли нямаха край.

Mоже би най-жестоката катастрофа днес, ако изобщо могат да бъдат степенувани, бе на пътя Русе - Разград. При инцидента до неузнаваемост изгоряха 2 автомобила и ТИР. Хората от едната кола с марка "Рено" с варненска регистрация - мъж и жена и водачът на товарния автомобил "ДАФ" /влекач с полуремарке/ с унгарска регистрация са успели да излязат, преди огъня да обхване возилата, но пътувалите в другата кола са останали вътре - двама човека и са загинали.

Един човек загина, а двама пострадаха при катастрофа между два леки автомобила в Аксаково, Варна, съобщиха от Националния медицински координационен център. Пътният инцидент е станал в 9 часа тази сутрин. На място е загинал мъж на 28 години. Жена на 63 години е с черепно-мозъчна травма, комоцио, контузия на тялото. Мъж на 63 години е с контузия на тялото, фрактура на дясното рамо, фрактура на лявото бедро. Двамата пострадали са в шокова зала болница „Св. Анна" - Варна.

53-годишен мъж загина при катастрофа, станала на пътя между ГКПП Капитан Андреево и Свиленград. Мъжът е с двойно гражданство - българско и турско. Пътувал е тази нощ около 1.00 часа с лек автомобил „Пежо" към Турция. Предприел е изпреварване на камион и на ляв завой изгубил управление над автомобила си и се блъснал в задната лява част на идващ насреща камион, управляван от 35-годишен мъж от София. 53-годишният мъж е починал на място, а 50-годишната му съпругата е с 5 счупени ребра и фрактура на черепа. Настанена е в МБАЛ-Хасково, има опасност за живота й. По случая е образувано досъдебно производство.

Два леки автомобила се сблъскаха тази нощ в центъра на русенското село Пиргово. Пострадали са четирима души. Жена на 41 години е с опасност за живота. Младеж на 21 години е с контузия на главата и с комоцио. Друг младеж, също на 19 години, е с разкъсно-контузна рана на главата и комоцио. Четвъртият пострадал на 19 години е с разкъсно-контузна рана на лицето и комоцио. Всички са настанени за лечение в МБАЛ - Русе.

Един човек загина, а двама пострадаха при катастрофа между два леки автомобила в Аксаково. Пътният инцидент е станал в 9 часа тази сутрин. На място е загинал мъж на 28 години. Жена на 63 години е с черепно-мозъчна травма, комоцио, контузия на тялото. Мъж на 63 години е с контузия на тялото, фрактура на дясното рамо, фрактура на лявото бедро. Двамата пострадали са в шокова зала болница „Св. Анна" - Варна.

27-годишен мъж загина при катастрофа тази сутрин във Варненско. Инцидентът е станал около 9.00 часа на панорамния път Аксаково - Добрич, до разклона за Долище. Лек автомобил „Роувър" с варненска регистрация се е ударил челно в „Нисан Алмера" с варненска регистрация. При сблъсъка на място е загинал водачът на „Роувър"-а - 27-годишен варненец, който е пътувал сам в автомобила в посока Аксаково. Ранени в болница за оказване на първа помощ и без опасност за живота са возещите се в другия автомобил - семейство варненци на по 62 г.

Двама души загинаха на автомагистрала „Тракия", след като автомобилът им падна от мост от пътното платното в посока София. В превозното средство е пътувало и дете, което е ранено и е настанено в болница. Инцидентът е станал 36 км преди София.

Пиян неправоспособен шофьор блъсна с автомобила си възрастна пешеходка в с. Загоре, обл. Стара Загора. Около 12.10 часа в с. Загоре, в посока юг, се е движел лек автомобил "Фиат Уно", управляван от неправоспособния 26-годишен Ж.С. от с. Загоре. В западния край на селото автомобилът блъснал и съборил 69-годишна пешеходка, на която е била оказана амбулаторна медицинска помощ. След инцидента водачът е напуснал местопроизшествието и по-късно е установен от полицейски екип на Районно управление "Полиция" - Стара Загора. При извършената проверка техническото средство е отчело наличие на алкохол в издишания от Ж.С. въздух с концентрация 2,20 промила. По случая работи сектор "Пътна полиция" - Стара Загора.

57-годишен варненец загина при катастрофа на автомагистрала "Хемус", съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция "Полиция" във Варна. Инцидентът е станал около 16.00 часа на автомагистрала "Хемус" в района на Слънчево. Автомобил "ДЕУ Нексия" с варненска регистрация е предприел маневра изпреварване, без шофьорката на колата да се е уверила, че маневрата е безопасна. В същия момент "Опел Вектра" с варненска регистрация вече е предприел изпреварване на "Нексия"-та и двете коли се удрят. При удара на място загива 57-годишен варненец - съпруг на шофьорката.

Остава ни само да се надяваме, че няма да има повече тежки инциденти поне за днес. Призоваваме всички да шофират внимателно, особено утре, когато се очкава трафикът на повечето места в страната да е интензивен и тежък.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).