Чичо Митко напусна "Фермата" след дуел със Стоян, но се връща на друго място, което обича - неговата изба. Тя се намира в Мелник, помещение под земята, пълно с бъчви и удобни маси за дегустиране.
"Очаквах, че мога да загубя от всеки, защото бях най-възрастният.Някои болежки си оказват влияние - колене, стави...", споделя чичо Митко. Наречен така във "Фермата", той всъщност предпочита да му казват Шестаче или само Митко: "Митаче Шестаче също ми казватзаради шестия ми пръст".
В избата си приготвя най-вече вино от типичната за региона Широка Мелнишка лоза, която е късно зреещ сорт грозде.
"Готовото вино се поддържа на температура от 5 до 15 градуса", разказва с професионализъм той.
Виното е и тема, на която винаги може да говори и така да си намери нови приятели.
"Винаги навсякъде намирам приятели, защото обичам да приказвам.Виното е една от темите. Историята също. На тези теми съм много добър. Дано са разбрали младите, че историята е много важна. Човек без история няма бъдеще."
На всички състезания, свързани с Алманаха във "Фермата", чичо Митко показваше много добри знания на тема история. За него това е много важно, защото "можем да извлечем поуки от нея".
Като производител на вино, чичо Митко препоръчва от него да се пие една чашка на ядене. "Половинка (половин литър) е нормално за здрав, прав човек. Да може да се чувства прятно винаги и навсякъде."
Признава, че с Кустев са си паснали най-добре заради чувството за хумор. Но фаворит за спечелане на "Фермата" му е Надя.