Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цв. Цветанов: Трябва да увеличим доходите на хората, това е най-важното
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 01.09.2012Коментари (18)1111
© Varna24.bg
Обсъждаме в правителството и с премиера увеличаване доходите на хората. За нас това е най-важната тема, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с партийните общински ръководители от Смолянска област.

"Обществото трябва да разбере, че вложените средства в инфраструктурата се правят, за да се създаде необходимата бизнес среда и инвестиции. Сега държавата вече има възможности за увеличаване на доходите", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

Последните два месеца правителството и по-точно финансовото министерство е отчело нарастване на потреблението, което е добра стъпка за приходи в държавата и бизнеса като цяло. Цветанов посочи, че основният акцент в работата на ГЕРБ са европроектите. Той посъветва местната власт с помощта на държавата да кандидатства за повече европейско финансиране на общините.

Цветанов коментира, че не отговаря на истината изказването на депутата от БСП Димчо Михалевски, че се давали пари за София, а не за малките общини. Цветанов обясни, че в столицата от събраните местни приходи само 30% остават за софиянци, останалата сума отива в републиканския бюджет и се преразпределя солидарно към всички общини.

Слабост, безпомощност и търсене начин за позициониране в публичното пространство определи вицепремиерът коментарите на Михалевски. Цветанов засегна въпроса и с предстоящите избори. Според него те ще бъдат избори на добрата организация на партийните структури. Кампанията ще бъде насочена към реално свършената работа, а популизмът и атаките на опонентите ще продължават. Когато хората виждат, че нещо реално е извършено, тогава ще подкрепят сегашното управление.

"ГЕРБ се утвърди като можеща и знаеща партия, защото в условия на криза сегашното управление направи това, което всички останали правителства за 20 години не успяха да свършат. Обществената нагласа в третата година от мандата ни е много добра, независимо че управляваме в условия на световна икономическа криза. Втори мандат с тази програма, която правим за финансовия програмен период 2014-2020 в България, съм сигурен, че ще се случат чудеса", каза в заключение Цветанов.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.09.2012 г.
+1
 
 
Боже мой , поредната лъжа, народа вече не иска да слуша, че трябвало нещо да се направи. Има по-статистика/ а не стъкмистика/ вече един милион и половина безработни. Милиони семейства са бедни, на прага на оцеляването, а управляващите нехаят. Защо депутати и министри само за един месец не поживеят с 200 лева доходи, защото всяко второ българско семейство или има безработен, или е с много ниски доходи, та за 4 членно семейство само за хляб даваме на месец 90 лева. Социалните служби са само за малцинствата, на българи не дават и стотинка.Увеличението на заплатите предизборно ще бъде символично, то няма да догони хиперинфлацията.
Aнонимен
на 02.09.2012 г.
Aнонимен
на 02.09.2012 г.
+1
 
 
Интересно ми е как и кои доходи ще се вдигнат?Може би на администрацията,където 50% нищо не вършат,просто си взимат заплата.На мен като частник ще ми се увеличат единствено и без това непосилните разходи.Пак няма да мога да си увелича цените на услугите,защото на хората до никъде няма да им стигнат някакви 20-30лв.,които евентуално ще им дадете.Чакате да стигнем до дъното и да ни пуснете по някоя троха и очаквате овации.
+4
 
 
Виц на деня=вътрешния министър обещава увели4аване на заплатите=Абе,хора,финансите не бяха ли работа на едно друго министерство,докога в тази наша България никой,дори министър,няма да работи това,за което е назна4ен.....
Aнонимен
на 01.09.2012 г.
+5
 
 
Алоооу управляващите полуидиоти, това трябваше да Ви бъде приоритет още от началото на управлението Ви, и вече трябваше да е свършено. Ама за следващия мандат вие няма да увеличите никакви доходи, защото такъв няма да има. Защото с гръм и трясък ще се провалите на изборите и ще си ходите в полицейските управления, където Ви е мястото. Хайде обяснете ми, че аз нещо не го разбирам това, как ще кажете на работодателя ми, да ми вдигне заплатата? Защото на типичния български работодател, му трябва яхта, няколко къщи на морето, 4-5 лимузини в гаража и като стане 200 кила и се наколи, като свиня, може и да се сети да ми увеличи заплата с двадесетина, 30 лева след около 10 години! Как ще увеличавате потреблението, като хората вече и пари за хляб нямат? Като направите заплатите на държавните служители по 2 бона ли? Ами те колко човека са? От полицаи вече акъл не искаме, да вземете да си ходите, че тия ла*на дето ги и*срахте в близките 5 - 10 години няма да можем да ги изчистим,че аз магистрали не ям, а да не говорим че те само към София водят. И да не говорим, че на инвеститорите не само магистрали им трябват, за да инвестират тука. И хайде да спрем да говорим че.......
+1
 
 
Е да,ще го каже Цецко...тези,от които зависи-Дянков и социалния министър,няма защо да се изказват! Бойко пък - въобще,макар че никой в кабинета не смее да "пръдне" без негово разрешение!
0
 
 
Цветанов,ами намали ги тогава,да видим тия под мен по-щастливи ли ще станат?
Aнонимен
на 01.09.2012 г.
+3
 
 
Фабриката за локуми започна работа. вервайте балъци. За нова година ще има подарък за всеки РОЗОВИ ОЧИЛА а може и по едно розово хапче.
Aнонимен
на 01.09.2012 г.
+7
 
 
Тоя що не вземе да си върши неговата работа,ами се изказва неподготвен!!! Неговите подчинени пак станаха за смях,а той доходите ще оправя!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: