Цветан Цветанов: Полицаите ще бъдат по-полезни, ако ходят пеш

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:01 / 21.08.2009
956
Полицаите ще бъдат по-полезни, когато извършват пеша обход на сектора, който охраняват по служба, смята вътрешният министър Цветан Цветанов. На пресконференция той заяви, че е важно в населените места да има повече публично присъствие на полицаи. Когато обхождат пеша сектора, който охраняват, служителите на реда ще се справят по-добре, особено ако се отнася за дребните кражби, смята министърът. „В момента не приемам за правилна тезата, когато един полицейски автомобил се придвижва по бул. „Витоша", където е пешеходна зона. Те могат да са по по-полезни, когато извършват пеша обход на сектора, който охраняват по служба", каза той.

Основният проблем, който стои пред МВР, е работата, свързана с икономическата престъпност. По думите му трябва да се отчитат реални резултати за предотвратяване на ДДС схеми, на контрабанда и други икономически злоупотреби.

Служителите на реда трябва да бъдат много бдителни за всичко, което се върши както в изпълнителната власт, така и в местната власт, каза той. В голямата си част злоупотребите, свързани с парите на българския и на европейския данъкоплатец, се отнасят до обществените поръчки, които се провеждат. „Също така съм казал да наблюдават и да направят проверки за всички големи инфраструктурни проекти за милиони левове, за да видим дали това отговаря на процедурите, които са направени и каквото е необходимо да бъде направено като координация между съответните служби", подчерта министърът.

Цветан Цветанов бе категоричен, че иска от подчинените си повече „неща, които да се вършат на местно ниво". Той благодари на служителите от МВР за добре създадената организация за движение към и от морето.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Километрично задръстване се образува на "Кулата" в първия от трит...
Земетресение бе регистрирано на 30 км от Благоевград
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Николай Костов: Поставянето на вендинг машини за лекарства е поте...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до огромни щети и загубат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).