Цветанов и ДПС в лют спор за нападението над Ахмед Доган

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
09:56 / 26.01.2013
778
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и депутати от ДПС

влязоха в лют спор за нападението над Ахмед Доган. След като вицепремиерът съобщи, че фирмата "Крон" е охранявала конфереренцията на ДПС, без да има сключен договор с партията и че всички направени експертизи показвали, че оръжието не можело да причини сериозни наранявания, от ДПС обвиниха изпълнителната власт в опит да се манипулира разследването като лансира тезата, че нападението срещу Доган било хулиганска проява.

Темата с нападението над Ахмед Доган очаквано стана централна и по време на петъчния парламентарен контрол. От трибуната министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че нямало подписан договор между ДПС и фирмата която била наета да охранява конференцията.

Според вицепремиера частните охранители подценили събитието и осигурили само формален пропускателен режим, без елементарни технически средства. По думите на Цветанов НСО е имало задължение да охранява само Ахмед Доган, но не и мероприятието.

"С действията си органите на реда напълно са изпълнили совите задължения.не са превишили по никакъв начин дадените им правомощия както и не са използвали физически и помощни средства извън необходимото", отчете министърът.

Според Цветанов побоят над Октай Енимехмедов имал по-голям обществен отзвук от самото нападение. Той съобщи и че всички видеоматериали били иззети и предадени на прокуратурата.

"Подобна демонстрация на сила и начина, по който беше упражнено това насилие, е недопустима, но е много ясен знак към всеки български мюсюлманин, който тръгне да мисли по-различно от това, което му се задава от ДПС", каза министърът.

От ДПС обвиниха изпълнителната власт в опит да се манипулира разследването като се лансира тезата, че нападението срещу Доган било хулиганска проява и определиха вътрешният министър Цветан Цветанов като изпълнител на мокри политически поръчки.


Виж коментарите (7)

Още по темата (46):
21.04.2015 Потвърдиха ефективната присъда от 3 г. и 6 месеца на Октай Енимехмедов за нападението над Доган
20.02.2015 Октай Енимехмедов иска орден "Стара планина" за извършения подвиг
23.10.2014 Потвърдиха: 3,6 години затвор за Октай Енимехмедов
25.06.2014 Октай Енимехмедов ще се кандидатира за депутат като независим
13.03.2014 Октай Енимехмедов си отива у дома
26.02.2014 Осъдиха Октай Енимехмедов на 3,5 г.
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).