Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветослав Цачев: Разминаването между цените на имотите и това дали са достъпни е голямо
Автор: Екип Varna24.bg 12:14 / 28.08.2023Коментари (0)7619
©
В момента пазарът на недвижими имоти и наемите се движат надолу, отбеляза Цветослав Цачев. "Има изключително голямо разминаване между това колко са цените на имотите и колко те са достъпни за хората. Започват да падат и наемите. Тази комбинация от фактори беше последният важен елемент, който поддържаше растежа на инфлацията. Сега тя се движи вече надолу“. Това каза Цветослав Цачев – главен инвестиционен консултант на "ЕЛАНА Трейдинг“, в предаването "Човекът на фокус“ на "Фокус“.

Няма трайна тенденция за дефлация в САЩ и в Европа. Горивата отново се покачват в последните месеци в световен мащаб, но пък другите енергийни разходи са доста по-ниски на годишна база. Тази комбинация успокоява банкерите, допълни още Цачев.   

Той коментира, че заетостта в САЩ е на максималното си равнище, което означава, че американската икономика ще отчете възстановяване на растежа до края на годината. "Но в същото време има една контратенденция – забавяне на промишленото производство и влошаване на бизнес климата. Ако тук не видим някакви добри новини, със сигурност ще говорим най-вече за това, че услугите дърпат икономиката, а не индустрията, което не е никак позитивно“, коментира Цветослав Цачев.  

Експертът отбеляза, че преди няколко дни централните банкери на Фед и ЕЦБ са дали ясно да се разбере, че няма да има промяна в общата цел за връщане на инфлацията до ниво от 2%. 

"Най-голямата опасност допреди няколко дни беше това централните банкери да заявят, че това вече не стои на дневен ред и не е цел на банкерите да стимулират растежите на финансовите пазари. Това не се случи и това е причината по-скоро да падне една неизвестност пред пазарите и да говорим дали в следващите седмици те няма отново да тръгнат нагоре“, обясни експертът.  

В момента проблемите на икономиките на страните от БРИКС са значителни, отбеляза Цачев. "Чисто политически погледнато, има много неприязън между отделните страни – примерно Индия и Китай, Саудитска Арабия и Иран, но те сближават позициите си в търсене на общи ползи. Тези интереси ще се засилват в годините, но се изисква известен период“, коментира главният инвестиционен консултант на "ЕЛАНА Трейдинг“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Метро 2021
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: