ДКЕВР: С 4,47% се увеличава цената на природния газ от 1 април

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:59 / 31.03.2011
474
С 4,47% се увеличава цената на природния газ от 1 април тази година, съобщи пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Решението е взето на закрито заседание днес и съвпада с предварително обявеното от работната група на ДКЕВР увеличение на цената.

Семерджиев коментира, че не е било възможно да се намерят резерви за постигане на по-малко увеличение, каквато беше идеята на регулатора. Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна, заяви Семерджиев. Той каза, че повишението на цената на природния газ влияе върху приходите на топлофикационните дружества само с 0,5%.

Председателят на регулатора прогнозира, че от началото на следващото тримесечие - 1 юли, е възможно цената на природния газ да бъде намалена, ако се успокоят и цените на петрола на световните пазари. При евентуално бъдещо намаление на цената на газа ще бъде намалена и цената на парното, заяви Семерджиев.

Източник: Дарик


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото, защото л...
Заради неправилно изпреварване е станала тежката катастрофа край ...
Хиляди пенсионери са ощетени заради тавана на пенсиите
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).