"Да, България!" прие мандат за предоговаряне на коалиционното споразумение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:28 / 30.06.2024
963
Националният съвет на ПП "Движение Да България" прие мандат за участие в започналото предоговаряне на коалиционното споразумение с цел надграждане и разширяване на коалицията ПП-ДБ. Това съобщиха от партията в прессъобщение.

"Националният съвет констатира, че тежката изборна загуба изисква сериозно и задълбочено усилие за промяна и надграждане на работата на коалицията, защото само така може да се гарантира, че тя ще може да започне да си връща загубените избиратели. Националният съвет потвърди решението за това народните представители от "Да, България!", в рамките на общата парламентарна група на ПП-ДБ, да бъдат опозиция на модела на управление на ГЕРБ и ДПС", се посочва в позицията им.

Националният съвет е обсъдил предстоящите процедури за промени в устава и избор на нови национален съвет, национална контролна комисия и председател на Движението.

"Изхождайки от необходимостта от надграждане и развитие на коалицията ПП-ДБ, но и от предприемането на сериозни мерки за промени, с оглед изключително лошия резултат на изборите и натрупалите се слабости и проблеми в работата, прие мандат за участие в разговорите за предоговаряне на коалиционната формула, за което вече има съгласие между трите партии в коалицията", пишат още партията.

Според позицията им мандатът предвижда гаранции за надграждане и разширяване на механизми за колективно вземане на решения и представителство; за запазване на идеологическите идентичности на формациите в коалицията, като условие за разширяване на тяхната обща подкрепа; за единна и съгласувана комуникационна политика; за подбор на кандидати за изборни позиции, основан на качествени критерии; за насърчаване на включването на граждански кандидати и използване на преференции при гаранции за етичност и за честен диалог с избирателите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (267):
04.07.2024 Тошко Йорданов: ПП-ДБ и ГЕРБ страдат от една и съща болест - че са център на Вселената
04.07.2024 Президентът: Длъжен да се съобразявам не само с връчването на мандатите, а с това кога да бъдат евентуални предсрочни избори
04.07.2024 Костадин Ангелов: Ние не сме магьосници
04.07.2024 Даниел Митов: ПП-ДБ се превърнаха в опозиция на европейския дневен ред на България
04.07.2024 Зам.-председателят на НС, Виктория Василева: Получих няколко заплахи за живота си
04.07.2024 Нидал Алгафари: Някой от по-мъдрите в ПП-ДБ да ги усмири малко, да им каже "Посмали, манго". Дано да отстъпят от манията си за величие
Още новини от Национални новини:
Изядохме над 4 тона фалшиви млечни продукти само за четири месеца...
Илхан Андай: Доган е изолиран и получава полезната информация за ...
Президентът: Длъжен да се съобразявам не само с връчването на ман...
Как да предпазим детето от слънчево изгаряне и кога задължително ...
"Пирогов": Търси се кръв за единия пострадал в престрелката в сто...
Две жени загинаха на място след тежка катастрофа на АМ "Марица"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).