Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дадоха зелена светлина на зоните за развитие на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:12 / 23.01.2013Коментари (0)584
Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на Варна е получил одобрението на Управляващия орган на Оперативна програма "Регионално развитие". Така трите зони за въздействие, за които общината ще може да търси еврофинансиране през следващия програмен период, са официално утвърдени.

Документацията бе подадена през септември миналата година. Положителният отговор на комисията, която оценява предложенията, е пристигнал в началото на този месец.
Зоните са получили зелена светлина в границите, очертани от проектантския екип, който бе избран с конкурс. Това съобщи за chernomore.bg главният архитект на община Варна арх. Петър Йорданов.

Обхватът на зоните за въздействие не може да бъде променян за период не по-малък от 10 г. след приключването на проекта за изготвяне на интегрирания план за градско възстановяване и развитие, става ясно от официалното становище на Деница Николова, главен директор и ръководител на Управляващия орган на ОП "Регионално развитие".
Положителната оценка е знак, че гъвкавият подход, на който заложихме при дефинирането на зоните, е бил правилен, коментира арх. Йорданов. По думите му в момента екипът, разработил плана, подготвя писма до всички заинтересовани институции и организации, за да ги информира за одобрението. От тяхна страна очакваме конкретни предложения за обекти, за които приоритетно трябва да се изготвят проекти. На тази база ще се търси еврофинансиране за периода 2014-2020 г., уточни главният архитект на общината.
Както "Черно море" вече писа, зоната за въздействие с преобладаващ социален характер включва части от "Младост" и "Владиславово". На "Максуда" пък са заложени общественозначими функции, тъй като чисто териториално ромската махала попада в обхвата на зоната с висока обществена значимост. Нейните територии се фокусират върху историческия градски център, но имат и излаз на море, а след решение на Общинския съвет част от зоната стана и Морската градина на Варна. В чертите на третата зона - с потенциал за икономическо развитие - попадат Западна промишлена зона, както и околните терени, предвидени за производствени функции.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: