Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Данъчните взимат на мушка автосервизите
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 22.11.2012Коментари (9)686
© Varna24.bg
Автосервизи в цялата страна ще попаднат на мушката на данъчните през следващата година. Очаква се приходната агенция да започне масови проверки в бранша в началото на 2013 г.

Проверка показа, че честа практика е монтьорите да не издават касови бележки за извършените услуги. В много от случаите и самите клиенти не настояват да получат бона си.

"Не ме интересува бележката. Няма какво да я правя. Важното е да е евтино и ремонтът да е качествен", обясни клиент на автосервиз. Монтьорите също се оправдават с безразличието на шофьорите.

"Когато не искат бележки, да ги гоним по улиците, за да им ги даваме ли? Много колеги нямат и касови апарати, а си работят. Защо ние трябва да сме будалите?", коментираха пък разпалено омазани с грес монтьори от гумаджийница на столичния бул. "Сливница".

В момента данъчните изготвят доклад за анализ на риска в бранша, който трябва да покаже приблизително колко губи хазната от укриване на налози в този сектор. Според икономистите цифрата може да достигне няколко десетки милиона, тъй като врътките, които се ползват от собствениците на автосервизи, никак не са малко.

Досега приходната агенция е изготвила над 30 подобни доклада на базата на които са започнали масови проверки по браншове. Едни от най-нашумелите данъчни акции бяха срещу собствениците на нощни заведения, обменни бюра, хотели и хазяите, които отдават жилища и търговски площи под наем. От тези проверки в хазната до момента са влезли над 100 млн. лева налози, а месечният оборот в страната се повиши неколкократно.

След като в началото на годината всички търговци у нас бяха свързани с единната система за отчитане на приходната агенция, започнаха да се следят много стриктно сектори, за които от години се предполага, че са нарушители. Сервизите попаднали в обсега на интереса на НАП, след като се оказало, че голяма част от работилниците в продължение на месеци не декларирали нито лев оборот.

В същото време при тях се водели назначени на половин работен ден от 3-ма до 10 души. "Ако данните в системата са верни, това означава, че собственикът на търговския обект държи на работа и плаща от джоба си заплати на 10 човека, които по цял ден нищо не правят. Сами разбирате, че това не е реално", обясни причината за подозренията на служителите на НАП директорът на дирекция "Комуникации" на НАП Росен Бъчваров.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.11.2012 г.
0
 
 
Ей баба Гичке не съм си и представял, че може да има такива мърши като теб.Ти си срам за нацията копеле нещастно.
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 22.11.2012 г.
0
 
 
Добре е данъчните да обърнат внимание и на Асеновград, в района на ДАП Асеновград ( самия дап ) се намира напълно незаконен сервиз желателно е да не го подминават !!
+2
 
 
Ами стоматолозите,кога ще ги "погнат"?На мен в автосервиз ми се е случвало да ми дават касова бележка,но от зъболекар-никога!
Aнонимен
на 22.11.2012 г.
+1
 
 
писна ми да съм просяк за касова бележка в това малко населено място започваш от лекаря магазина сервиза зъболекаря
+5
 
 
Нека да има контрол и да издават касови бележки. Това, че някой не ги взима, си е негов проблем. Единствения начин, когато някой некадърен "майстор" си остави ръцете по автомобила ви, да го съдите. Иначе няма доказателство, че изобщо сте посетили дадения сервиз. Доста "сервизчета" се навъдиха със знайни и незнайни умения на "майсторите". Да ги думнат и тях, както тези с кафемашините. Нали много реваха, че щели да фалират и пр. Я как тихомълком сложиха фискове на машините и не фалираха. Затворен автомат не съм видял, а и да има надали е заради фисковете, по-скоро слаба локация.
Aнонимен
на 22.11.2012 г.
-2
 
 
след време и касови апарати на задниците :) Маймуни !
Aнонимен
на 22.11.2012 г.
+4
 
 
Ами за частните учители нещо няма ли да направят?
Aнонимен
на 22.11.2012 г.
+6
 
 
данъчниъе да не се правят на интересни ами да започнат проверки при личните лекари - всеки път реват че таксата за преглед е малка но всеки път лапват по 3 лв. а касов бон -иок - касов апарат също иок - ами днес като минат 30 - 40 пациенти колко прави бе- ами за 1 месец ами за 1 година ами всички лични лекари в бг.- дянков недей дрема ами тез от нап им издърпай яко ушите
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Зима 2023/2024 г.
Винетки 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бури и градушки 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: