Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дебатират синхрона между нашето право, технологии и сигурност и тези на ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 16:14 / 25.06.2015Коментари (0)658
© bulfoto
С научна конференция дискусия на тема "Актуални проблеми на действащото българско законодателство в контекста на правото на Европейския съюз" ще бъде открита лятната научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", научи Varna24.bg.

В рамките на сесията, която стартира на 26 юни (петък) от 10:00 часа в Зала 2 на Учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет, ще бъдат проведени още две научни конференции: "Технологии и сигурност" и "Приложна психология - възможности и перспективи".

Темите, който ще бъдат в обсега на вниманието на трите традиционни за университета научни форуми са свързани с хармонизирането на действащото българско законодателство и правото на Европейския съюз, сигурността и използването на новите дигитални технологии за защита при бедствия, социалната и клинична психология и др.
В лятната научна сесия ще вземат участие представители на университети и научни организации от страната и чужбина, представители на съдебната власт, студенти и преподаватели на Варненския свободен университет.

Трите пленарни доклада, с които ще бъде открита лятната научна сесия са на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев на тема "Преходът от хартиената към дигиталната епоха и неговото влияние върху съдебната система., на декана на Юридическия факултет проф. д-р Петър Христов - "Интелигентни системи за защита от природни бедствия" и на проф. д-р Даниела Тасевска - декан на Философския факултет на Великотърновския университет на тема "Приложно-психологически измерения на компетентностния подход в съвременната образователна среда.".

Конференцията "Актуални проблеми на действащото българско законодателство в контекста на правото на Европейския съюз" ще представи различни гледни точки на изтъкнати български учени като проф. д.ю.н. Боян Станков ("Българският проблем "Корупция" между Запада и Изтока"), доц. д-р Валентин Недев ("Специалните разузнавателни средства в системата на способите на доказване в наказателното производство - криминалистически аспекти"), доц. д-р Николай Проданов ("Актуални законопроекти за националната сигурност в Република България - частни постижения и проблеми"), доц. д-р Бойка Чернева ("Теоретични аспекти на европейското правосъдие в областта на правата на човека"), проф. д-р Петър Христов ("Правометричният подход"), проф. д.с.н. Стефка Наумова ("Правно-социологически проблеми на действащото българско антидискриминационно законодателство в контекста на правото на ЕС"), проф. д-р Емил Константинов("Действие на директивите на Европейския съюз в националното право"), доц. д-р Марчо Марков("Стратегията за гражданските организации в контекста на правото на Европейския съюз") и др.

Други актуални теми, които ще бъдат дискутирани в рамките на форума са "Престъпност и медии - формиране на обществено мнение за престъпността" и "Нормативната уредба на специалните разузнавателни средства и фигурата на служителя под прикритие по трудния път на синхронизация на нашето действащо право с европейското законодателство".

 

Научната конференция: "Технологии и сигурност" ще започне в 13:30 в зала 3 на Учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет. В първия ден от дискусиите със свои доклади ще участват проф. д-р Христо Георгиев("Новият устройствен закон за сигурността устройва ли системата за национална сигурност"), проф. д-р Евгени Манев("Опериране на дистанционно управляеми летателни средства в България - проблеми и сигурност"), Проф. д.н. Димитър Йончев

("Сигурността през призмата на равновесието" и "Заплахата в концепцията за сигурността на представителите на школата в Копенхаген"), проф. д-р Николай Радулов ("Законът за специални разузнавателни средства - в противоречие с Конституцията, демокрацията и разузнавателната теория"), проф. д.ист.н. Стефан Симеонов("Към въпроса за еволюцията на понятието "обществен ред"), проф. д-р Петър Христов ("Националната сигурност в контекста на реалните икономически измерения") и др. 


Във втория ден на конференцията модератор ще бъде проф. д-р Лариса Йованович от Университет АЛФА в Сърбия. Сред темите, които ще бъдат представени са "Здравето на нацията гарант-заплаха за националната сигурност", "Позиции и роля на екологичната експертиза в управлението на околната среда", "Методология на управление на рисковете в екологичната политика", "Значение и приложение на риска в оценките на въздействията върху околната среда", "Възможни поражения от цунами по крайбрежието между нос Шабла и нос Калиакра", "Симулационният подход за анализ и оценка на зависимостта между елементите на критичната инфраструктура", "Предотвратяване на природни и техногенни аварии в обекти на нефтената и газовата промишленост" и др.

Научната конференция "Приложна психология - възможности и перспективи" се провежда за 14-та поредна годинаи е единствения ежегоден форум на българските психолози. Тазгодишнотой издание ще се фокусира върху шест основни направления:
• Социална психология, народопсихология и психология на културата и религиите
• Организационна психология, психология на маркетинга, рекламата и PR
• Клинична психология и консултативна практика
• Училищна психология и психология на развитието
• Психологически проблеми на социалната работа и психо-корекции
• Психология на сигурността и поведението в екстремални ситуации

В рамките на конференцията ще се проведе и майсторски клас на тема: "Личността на психосоматичния пациент като клиничен проблем и цел на психотерапията" с водещ доц. д-р Анна ВладимировнаШтрахова, от катедра "Медицинска психология" на Южно-Уралския държавен университет в град Челябинск, Русия.

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: