Делян Добрев с тежки обвинения към "Продължаваме промяната" на извънреден брифинг, клати ли се сглобката?

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (1)
16:27 / 19.02.2024
1928
Чух критики през последните няколко дни към службите, че едва ли не работили за Русия. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на извънреден брифинг в Народното събрание, предаде репортер на "Фокус". "Не пазели държавния интерес, работили за чужди служби. Аз искам да ги попитам, ако това е вярно, те защо не са работили срещу този интерес на режима на Путин и защо 2 г. не се огледаха в Министерски съвет?", попита депутатът от ГЕРБ.

"Ако това е вярно, а аз съм убеден, че е - тези 5 милиарда долара са верни до последната стотинка. Какво са правили службите? Разследвали ли са кой в Министерски съвет е работил, за да даде/плати България, за по-малко от 2 години повече от 10 милиарда лева на режима на Путин само за петрол", каза още той.

"Реших, че е време да кажа истината и да ви покажа за кого работят "Промяната". Намерих данни за това колко руски петрол е купувала България, по колко пари го е плащала и каква е сумата само за руски петрол, която сме платили на режима-убиец на Путин от началото на войната. Тъй като има периоди, в които има служебни правителство, бързам да обясня, че 4-те най-големи месечни суми са по времето на кабинетите на "Промяната". Ще забележите, че през месец юни 2022 г. само за 1 месец "Лукойл", България е платила на режима на Путин над 426 милиона. Само за 1 месец почти половин милиард долара за 1 месец. Втората по големина сума е от май месец 2022 г., третата - отново при "Промяната" - 384 милиона..."

"С цялата си демагогия тези лидери на промяната, тези, които финансираха режима на Путин - сега ронят сълзи за Навални. Помните ли опорките, с които ни убеждаваха, че ни трябва руски нефт?", коментира още Добрев.

"Дерогацията отпадна, някой да е забелязал да няма бензин или дизел? В която и да е бензиностанция? Лукойл да са освободили хора? Внасяме 100% неруски нефт и това по никакъв начин не се отразява на България", допълни Добрев.

Няма нужда от сълзливи Фейсбук постове, категоричен бе той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (221):
17.09.2024 Мартин Владимиров: ЕС си е запазил възможността за бизнес отношения с Русия, има огромни пробойни в санкционните режими
15.09.2024 Делян Добрев: Пак ли ще вкарате Денковците и Асенвасилевците във властта? P.S. България продължава да купува руски газ, но с посредници
31.07.2024 България влиза като страна по дело на "Лукойл" в съда на ЕС заради глоба от 68 милиона лева
30.07.2024 Пореден играч на хоризонта: Гръцки бизнесмен, близък до Тръмп и с връзки в САЩ - влиза в надпреварата за закупуването на "Лукойл Нефтохим Бургас"
25.07.2024 "Лукойл" може да предприеме голяма стъпка, свързана с рафинерията си в
Бургас
23.07.2024 ЕК с важна информация за решението на Украйна да спре доставките на
"Лукойл"
Още новини от Национални новини:
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...
Харалан Александров: Компромис след вота на 27 октомври е възможе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).