Делян Пеевски: Радев доказа, че не е достоен да представлява интересите на българския народ в НАТО

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
18:39 / 27.06.2024
1219
Отказът на Румен Радев да поеме отговорността да оглави делегацията на България на Срещата на върха на НАТО е потвърждение на това, за което предупреждавах многократно - неговите позиции обслужват чужди, а не националните български интереси и са подчинени на зависимости и връзки на Изток, обратно на евроатлантическите ценности и принципи! Такова мнение изрази председателят на ДПС Делян Пеевски

"С измисленото “различни виждания", бягство в чужбина, когато НАТО заседава в София и още подобни примери, Радев играе двойна, лицемерна игра.

Радев последователно и демонстративно се опитва да отклони България от нейните ангажименти и да я дестабилизира, прокарвайки руското влияние и пропаганда в този критичен за сигурността на Европа и света момент.

Последователната позиция на евроатлантическото мнозинство в предходните парламенти на страната в подкрепа за Украйна, срещу непредизвиканата агресия на Русия и лоялността на България към Алианса не може да бъде компрометирана, в името на лични интереси и политически амбиции.

Заиграването с картата на сигурността и внушаването на страхове у хората е крах за високата институция на президент и злоупотреба с доверието на хората", коментира още той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (245):
03.07.2024 Лена Бориславова: Да получаваме заплахи и да седим в опозиция няма смисъл и не е честно
03.07.2024 Костадинов: Успяхме да накараме представителите на другите партии да имат политическа мъдрост и да обуздаят ДПС
03.07.2024 Денков: Случилото се в парламента беше предизвестено
03.07.2024 Борислав Цеков: Имаме едни партийни вождове, които са врени в пъповете си, в собственото си политическо оцеляване - без мисъл за държавата
03.07.2024 Ето кои депутати от ДПС се отцепиха и гласуваха "против" правителството на Росен Желязков
03.07.2024 Радев: Политическата криза продължава
Още новини от Национални новини:
Главчев: Има още два мандата. Не бих казал, че шансовете не са го...
Пеевски след разцеплението в ДПС: Има 30 евроатлантически депутат...
Първият мандат се провали: Парламентът не подкрепи кабинета на Ро...
Василев: България е затапена от амбициите на един човек и зависим...
Зафиров: БСП ще работим за експертно и надпартийно правителство, ...
Петков: Ако някой мисли, че ще бъдем коалиционен партньор без тез...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).