Денков: Трябва да продължим усилено, за да може Нидерландия и Австрия да загубят всички аргументи за влизането ни в Шенген

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
10:50 / 01.09.2023
921
Приоритетите не са се променили и ние трябва да продължим усилено както в Народното събрание, така и по контрола на мигрантите, за да може и Нидерландия, и Австрия да загубят всички аргументи, които са използвали до момента, опитвайки се отново да спрат България в Шенген. Това заяви министър-председателят Николай Денков по време на парламентарен контрол на въпрос, поставен от Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС относно перспективите за приемането на България в Шенген.

"Както знаете, две държави в момента имат резерви към приемането на България в Шенген. Едната е Австрия, а другата е Нидерландия. Това, което беше представено като мнение на вътрешния министър на Австрия, отразява определено мнение, но в никакъв случай не определя какъв ще бъде крайният резултат.

Разговорите, които проведох с канцлера на Австрия и премиера на Нидерландия, показват, че те имат различни очаквания от страна на България, за да могат да обсъдят вътрешно в техните парламенти и да вземат решение за предстоящо приемането на България в шенгенската зона", заяви Денков.

Нидерландия очаква от България да подобри правосъдната си система, а Австрия да бъде засилен контролът по границите, така че бъде намален потокът на нелегалнопреминаващи мигранти.

"От страна на Нидерландия, решаващо за тях е това колко добре работи правосъдната система в България и те очакват от страна на Европейската комисия доклад, който да отрази как са се променили правилата и законите в България и как те се прилагат по отношение на нарушенията на закона.

По отношение на Австрия техните очаквания са да бъдат сигурни, че България прави всичко възможно като гранична държава да минимизира притока на мигранти през нейните граници. Там задачите са основно към МВР, ГД "Гранична полиция“, българските и партньорските служби".

Виж коментарите (0)

Още по темата (540):
06.09.2024 Експерт: Неприемането ни в Шенген доведе до километрични опашки по
границите
31.08.2024 Унгария подкрепя пълноправното приемане на България и Румъния в Шенген
22.07.2024 Заместник-министър Темелакиев: България ще продължи да допринася за укрепване на взаимното доверие и доброто функциониране на Шенген
11.07.2024 В МВнР обсъждаха членството ни в Шенген заедно с представител от ЕК
08.07.2024 Министър Петко Николов каза колко точно милиона загуби има България заради забавянето на пълното й присъединяване към Шенген  
27.06.2024 Калин Стоянов: Оптимист съм, че до края на годината България ще бъде приета в Шенген и по сухопътна граница
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия", в посока Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Министър Карадимов: За да се справим с "мъртвите души" на изборит...
Пожар! Подпали се влака София-Варна
Пеевски: РСМ да се извини на България и българите!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).