Денков свиква Съвета по сигурност заради дерогацията: Обсъждат рисковете пред страната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:30 / 13.11.2023
1411
Премиерът Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет по повод внесения в парламента проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

То ще се проведе в 8:00 ч. на 16 ноември. За участие в заседанието са поканени и председателят на Народното събрание Росен Желязков, председателите на комисиите в парламента по енергетика - Делян Добрев, по външна политика - Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната - Кирил Петков, и по икономическа политика и иновации - Хамид Хамид.

Фокус на заседанието ще бъде оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на Република България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на ЕС дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия.

Доклади по темата ще представят компетентните органи - Държавните агенции "Национална сигурност" и "Разузнаване", както и Служба "Военно разузнаване"

Виж коментарите (0)

Още по темата (221):
17.09.2024 Мартин Владимиров: ЕС си е запазил възможността за бизнес отношения с Русия, има огромни пробойни в санкционните режими
15.09.2024 Делян Добрев: Пак ли ще вкарате Денковците и Асенвасилевците във властта? P.S. България продължава да купува руски газ, но с посредници
31.07.2024 България влиза като страна по дело на "Лукойл" в съда на ЕС заради глоба от 68 милиона лева
30.07.2024 Пореден играч на хоризонта: Гръцки бизнесмен, близък до Тръмп и с връзки в САЩ - влиза в надпреварата за закупуването на "Лукойл Нефтохим Бургас"
25.07.2024 "Лукойл" може да предприеме голяма стъпка, свързана с рафинерията си в
Бургас
23.07.2024 ЕК с важна информация за решението на Украйна да спре доставките на
"Лукойл"
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).