Депутатите искат изслушване на Главчев заради рокадите в службите. Викат и шефовете на ДАНС и Военно разузнаване в парламента

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
08:27 / 26.06.2024
863
Депутатите се събират за своя първи работен ден за тази седмица. В проектопрограмата са включени общо девет точки. Тя ще бъде обсъдена на председателския съвет, който ще се проведе по-късно днес.

В проектопрограмата депутатите са включили разглеждането на депозираната оставка на Филиз Хюсменова като депутат, както и няколко изслушвания.

Народните представители предвиждат изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев във връзка с последните уволнения и назначения в ДАНС, ДАР, ДАТО, както и в Държавната агенция по сигурността на информацията.

Те искат и изслушване на шефовете на ДАНС и Военно разузнаване. Депутатите от ПП-ДБ настояват за изслушване на Пламен Тончев (бел. от ред. - председателят на ДАНС) във връзка с изграждането на Националната детска болница, както и заради частната болница, която преди около две месеца предизвика общественото внимание. Генерал Венелин Венев пък представители на ГЕРБ-СДС и ДПС искат да бъде изслушан във връзка с появилата се информация за вербуване на разузнавачи от службата от съветника по национална сигурност на премиера Денков – Веселин Марков в полза  на Атанас Атанасов от ДСБ.

В проектопрограмата на дневния ред са включени още изслушване на финансовия министър Людмила Петкова по отношение изпълнението на бюджета на страната, както и на регионалния министър Виолета Коритарова относно изпълнението на общинските проекти, както и строежа на пътя Видин – Ботевград.

Предлага се и изслушване на служебния енергиен министър Владимир Малинов, направено от групата на "Възраждане", относно продажбата на реакторите на АЕЦ "Белене" на Украйна.

Заседанието на парламента започва точно в 9:00 часа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (196):
01.07.2024 Депутати от "Величие" отправяли заплахи към Ивелин Михайлов, казвали му, че ще го унищожат
01.07.2024 Димитър Ганев: Политически предприемачи ще излязат с идеи за президентска република
01.07.2024 БСП каза дали ще подкрепи ГЕРБ
01.07.2024 Калин Стоянов за номинацията за МВР министър: Нямам партийни пристрастия към никого
01.07.2024 Профилът в Х на Ивелин Михайлов бил хакнат, той призова за подкрепа на кабинета "Желязков"
01.07.2024 Ивелин Михайлов препоръча на "Величие" да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ: Трябва национално обединение
Още новини от Национални новини:
Горан Благоев: Св. Синод най-накрая да излезе със становище за во...
Калин Стоянов за номинацията за МВР министър: Нямам партийни прис...
Мечка стресна туристи
Ад в жегата на "Кулата"! Шофьори сигнализират за километрично зад...
Фармацевтите започват протестни действия
Д-р Галя Кондева: Няма да има забавяне на изграждането на бъдещат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).