Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Детайли от ужаса в Садово: Ударили учителя с дълъг метър и половина кол
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 28.09.2017Коментари (0)1374
©
Атанас Георгиев
Днес Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт спрямо 17-годишния Атанас Георгиев за това, че като непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на Антон Велков, учител в Професионална селскостопанска гимназия-Садово/ПССГ/ при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение, протекла без загуба на съзнанието - престъпление по чл. 131 ал.2 т. 3 във връзка с чл. 130 ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 т.4 от Наказателния кодекс и за това, че е извършил непристойни действия - направил опит за нанасяне на удари на учителя и на учителката М.Д., извършено в сградата на ПССГ-Садово, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм - престъпление по чл.325 ал.2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 т.4 от Наказателния кодекс.

На 19 септември в Садово, учителят Велков и колежката му М.Д. била на работа. Около 11.20 часа, по време на четвъртия час, М.Д. преподавала в кабинета на първия етаж. Тогава обвиняемият Атанас, който не се намирал в час, започнал да отваря и след това със сила да затваря вратата на същия кабинет. Той на висок глас отправял обидни и нецензурни реплики и заплахи. Наблизо имало и други ученици.

М.Д. излязла от кабинета, за да провери какво става и в този момент обвиняемият отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце. Тя се уплашила и възмутила много от тези непредизвикани от нея действия на обвиняемия и излязла от стаята, за да потърси своя колежка. По същото време в друг кабинет преподавал учителят Велков. Той излязъл на коридора, за да види какво се случва. Тогава обвиняемият с висок тон му наредил да се прибира обратно в кабинета и казал, че никой не може да го накара да посещава учебните часове или да прави каквото и да е друго. 

Тези негови думи били придружени отново с обидни, нецензурни и заплашителни реплики. Наоколо се намирали учители и ученици, които останали изключително възмутени от неговото поведение. В един момент обвиняемият отправил към учителя репликата "Сега ще видиш какво ще стане" и бягайки, напуснал сградата на училището. Върнал се веднага, като носил в ръката си дървен клон с дължина около 160 сантиметра и дебелина около 3 см. 

Насочил се рязко към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари с клона по главата, като първият му опит останал неуспешен. Веднага след това обвиняемият отново посегнал и нанесъл силен удар с клона на учителя А.В., който бил откаран в болница. Тези действия на обвиняемия отново били съпроводени с отправяне на висок глас на обиди и заплахи и били възприети от всички присъстващи, които отново силно се възмутили от проявената агресия. Обвиняемият избягал от сградата, като по-късно е бил открит и задържан със заповед по Закона за МВР.

В срока на разследването по бързото производство са били разпитани свидетели, извършени експертизи, направени огледи на веществени доказателства, приложени документи и Районна прокуратура-Асеновград е внесла обвинителен акт в съда. Спрямо обвиняемият е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" на 23 септември 2017 г. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от Районен съд-Асеновград.




Още по темата: общо новини по темата: 9
13.10.2017 »
28.09.2017 »
22.09.2017 »
21.09.2017 »
21.09.2017 »
20.09.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: