Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим кой ще попадне под ударите му
Автор: Екип Varna24.bg 19:27 / 21.09.2024Коментари (0)345
© БНТ
Ще внасяме закона за чуждестранните агенти, докато не се приеме. Това заяви Деян Николов от "Възраждане", след като тази седмица този закон беше отхвърлен в комисията по култура в парламента.

Законопроектът предвижда задължителна регистрация като чужди агенти на всички лица и организации, които получават чуждестранно финансиране без значение с каква цел, в размер на поне 1000 лева в рамките на година и забрана за работа в различни институции.

"Това няма да е последният път, в който ще внасяме този закон. Ако има още избори, и не само, в бъдеще, вижте, ние ще го внасяме, докато в крайна сметка не успеем да вкараме този закон. Не е толкова невъзможно. Както и Законът за забрана на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата нямаше голям шанс да мине, обаче мина, по същия начин, аз смятам, че в дадена ситуация може да се окаже, че и този закон ще мине. Но вижте на концептуално ниво, какво ни претеснява в този закон? Щатите имат такъв закон, Русия има такъв закон, всяка уважаваща себе си държава го има", каза Деян Николов в ефира на БНТ. 

"В Щатите предвиждат до 5 години затвор, ако не спазваш закона. Ние не предвиждаме такова нещо. Така че бих казал, че тяхният е доста по-рестриктивен. Ако някой смята, че нещо не е наред в този закон, защо не предложат промени между първо и второ четене и да го направим такъв, че да отговаря на интересите на България. Смятам, че концептуално би трябвало да се съгласим, че всяка една самоуважаваща себе си държава трябва да има такъв закон."

Според Деян Николов от "Възраждане" законът за чуждестранните агенти не е подкрепен от останалите партии, защото се страхуват, че ще попаднат под ударите му.

"Няма второ четене, защото ги е страх. Защото всички получават финансиране от чужбина. И защото всички, както и да направят закона, ще попаднат пред ударите му. Нека да приемем закона и да видим кой ще попадне под ударите му. Ние нямаме какво да крием и нямаме притеснения. Нека и другите да бъдат така великодушни, да приемем закона всички заедно и да видим кой ще попадне под ударите му."

Попитан за скорошната визита на представители на "Възраждане" в Москва, Николов заяви, че тя се е осъществила изцяло на собствена издръжка.

"Бяхме на форума на БРИКС по покана на Руската Федерация. Наистина, там видяхме свободния свят. Чудесно място. Ние живеем под една илюзия, че сме в развитие. Там видяхме 120-130 държави, които мислят за бъдещето на света и мислят за многополюсен модел и не са доволни от империализма на Съединените щата и на Западна Европа, без да са фокусирани върху тях. Те мислят просто за икономическото си партньорство, сътрудничество и развитие."








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: