Директор на училище в София: Хората, които предлагат подобни забрани като тази за мобилните устройства в клас, изглеждат като динозаври в съзнанието на учениците

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (3)
22:46 / 11.09.2024
1735
Всеки клас трябва да разреши казуса за използване на мобилни устройства. Не би следвало да се прилага повсеместна рестрикция и забрана, а всяко училище да го интерпретира по свой начин. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119. СУ "Акад. Михаил Арнаудов“.

“В 119-то училище има родитело-учителски консенсус и телефоните стоят на определено за това място през целия ден. В гимназиален етап съпротивата е много по-различна в категорията “това е моя лична собственост" и подрастващите над  16 г. са изключително прави. Личната им вещ не би трябвало да бъде в категорията на забрани и рестрикции. След години абсолютно всичко ще бъде тотално дигитализирано и подобни забрани биха стояли смешно в очите на днешните подрастващи. Няма как да бъдат забранени съвсем новите неща, които съществуват", поясни Диян Стаматов.

"Хората, които правят подобни забрани изглеждат като динозаври в съзнанието на учениците. Няма как да бъдат забранени съвсем новите неща, които съществуват", отбеляза директорът.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Трифонов: Македония е част от моето сърце като българин!
Донко Узунов е новият изпълнителен директор на ДКК
Антон Славчев остава шеф на антикорупционната комисия
Пребиха мъж заради паркомясто: Посегна ми с юмрук и ме удари, изк...
Радев: Историите на децата, преборили онкохематологични заболяван...
Специален анализ казва има ли нужда от трета лента на АМ "Тракия"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).