Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Директорът на БАБХ подаде оставка
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 17.04.2013Коментари (3)545
© Impact Press Group
Д-р Йордан Войнов депозира оставката си като директор на Българската агенция по безопасност на храните. Това стана, след като по-рано министър-председателят Марин Райков коментира, че той трябва да бъде освободен заради скандала със сключения договор за дезинфекция на транспортните средства, преминаващи българо-турската граница, с частна фирма.

"Йордан Войнов е човекът, подписал скандално известния договор за санитарния контрол на границите на нашата страна. Знаете, че договорът беше подписан на 12 март, т.е. един ден преди встъпването в длъжност на това правителство. Войнов според мен, след като беше помолен от мен да излезе в отпуск, докато тече разследването, би следвало да бъде освободен. Направихме препоръка този договор да бъде прекратен", каза Райков.

В изявление, цитирано от агенция "Фокус" Войнов казва, че се е разбрал с министъра на земеделието и храните Иван Станков и е депозирал оставката си.

Скандалът с дезинфекцията започна, след като народният представител от БСП Румен Петков оповести, че БАБХ е сключила договор с частна фирма, с който е прехвърлила дейността по дезинфекцията на частна фирма заедно с приходите от нея.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.04.2013 г.
0
 
 
Чистката трябва да продължи и надолу, защото и там са страшни безобразия свързани с некомпетентност, корупция и злоупотреби. Частните им лаборатории продължават да работят. Окупирали са всички производители, търговски вериги, складове и мародерстват. Поели са официалния контрол и смучат и от държавата. А срещу това - лист хартия - "протокол". "Алименти" - лабораторията на Найденов, Войнов, Василев.
Aнонимен
на 18.04.2013 г.
0
 
 
Не е само той , но цялата куха агенция сформирана на пожар от Мършоядеца. Замениха здравните кадри с куци ветеринари. Само , че не смеят да сложат тези калинки в лечебната мрежа , защото ще настане мор сред хората.Бургаската кюпекова е първа в списъка със своята випиюща некопететност . Ветерите трябва да се върнат да осъществяват контрол при производството, както се беше преди.Всеки "камък" си тежи на мястото. Ветеринарите се блъскат вече две години като лунатици. Те не са виновни , такива кухи лейки като деланкото които сега е следствен . Голямото аверче на нашето момче , грандиозния сътворител на стандарта" Стара планина".
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
50-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: